15 gündür Türkiye'nin Ege bölgesi'nde süren 275 yangından 274'ü kontrol altına alınırken Muğla Köyceğiz'deki yangın hala devam ediyor. Ekiplerin havadan ve karadan müdahaleleri devam ediyor.

275 yangından 274'ü kontrol altına alındı; Köyceğiz hala yanıyor

Türkiye Ege Bölgesi’nde 15 gündür devam eden yangınlarla mücadele sürüyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün açıkladığına göre, 15 günde 275 yangından 274’ü kontrol alındı. Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ise yangın hala etkisini sürdürüyor.

Muğla’nın Milas ilçesinde 11 gündür devam eden yangın dün nihayet kontrol altına alınabildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “11 gündür devam eden Muğla Milas yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” sözleriyle duyurdu. Pakdemir saatler sonra Twitter’dan yaptığı açıklamayla Bodrum yangının da kontrol altına alındığını açıkladı. Böylelikle Ege Bölgesi’nde aktif olarak yalnızca Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yangın devam ediyor.

KÖYCEĞİZ

Milas ve Bodrum'da söndürme çalışmalarının gerçekleşmesi sonrası Muğla'da yangının sürdüğü tek yer olan Köyceğiz'de de çalışmalar aralıksız devam ediyor. İlçedeki söndürme çalışmalarının 14'üncü gününde Sandıraz Dağı ve Çiçekbaba zirvesi arasındaki vadide süren yangına sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan 12 helikopterle müdahale ediliyor.

Öte yandan dün akşam bölgeye, Azerbaycan ekibi de geldi. Azerbaycan Fevkalade Hariciye Nazırlığı’na bağlı 710 arama kurtarma ve itfaiye ekibi, 93 itfaiye aracı ve 1 helikopter yangına müdahale ediyor. Alevlerin vadide olmasından dolayı arazözler ve iş makineleriyle yeni yolların açılmasına da devam ediliyor.

BURDUR BUCAK

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Çobanpınar köyünde ormanlık alanda yangın çıktı. 3 mahalleyi etkileyen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Bucak'a bağlı Çobanpınar köyü Kumyeri Mahallesi'nde, saat 12.00 sıralarında orman yangını çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle Karaağaç Mahallesi'ne ardından Narağacı Mahallesi'ne sıçradı. Dağınık yerleşimin olduğu bölgede bazı evler, tedbir amaçlı boşaltıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangına helikopter, arazöz ve iş makineleri ile müdahale ediyor. Bölge halkı da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Çobanpınarı köyünde başlayan orman yangını Karaseki köyünün Özkaraseki Mahallesi'ne sıçrayınca evler boşaltıldı. Kızılca, Narağacı, Gökalan ve Kargı köyleri de yangının sıçrama tehlikesine karşı tahliye edildi. Yangına 5 helikopter ve 2 uçak ile havadan, çok sayıda arazözle karadan müdahale ediliyor. Bölgenin sarp ve dik olması nedeniyle karadan müdahalede güçlük çekildiği kaydedildi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başaklıgil, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Bucak yangınının tehlikeli olduğunu söyledi. Pakdemirli, "Yanan evler, boşaltılan evler var" dedi.

ANTALYA - MANAVGAT

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yeni bir orman yangını çıktı. Çıkan yangına müdahale ediliyor.