28 Mart- Türkiye’den başlık başlık tüm koronavirüs gelişmeleri| Ölü sayısı 100'e yaklaştı

Dünya genelinde 27 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgınının Türkiye'de etkisi de her geçen gün artıyor. Türkiye'de 11 Mart'tan bu yana Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 92'ye yükselirken tespit edilen vaka sayısı da 5 bin 698'i buldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Koca, bugün itibari ile koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısının 92'ye yükseldiğini açıkladı.

"Bilim Kurulu'nun önerdiği tedbir belli bir süreliğine belli sınırlar konmuş geçici bir hayat tarzıdır" diyen Koca, önerilerin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a iletildiğini bildirdi.

>>Haberin tamamı için tıklayın<<

Güncelleme- 12:40
STAJYER AVUKATLARIN İDARİ İZİNLERİ UZATILDI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, stajyer avukatların daha önce 30 Mart'a kadar verilen idari izinlerinin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını bildirdi.

Gül, Twitter hesabından, "Stajyer avukatların daha önce 30 Mart olarak belirlenmiş idari izinlerini 30 Nisan'a kadar uzattık. Stajyer arkadaşlarımızın ve tüm personelimizin bu dönemi kişisel ve toplumsal sağlığı korumaya azami dikkat ederek geçireceklerine inanıyorum." paylaşımında bulundu.

Güncelleme- 12:30
BELGRAD ORMANI'NA GİRİŞLER KAPATILDI

28-mart-turkiye-den-baslik-baslik-tum-koronavirus-gelismeleri-olu-sayisi-100-e-yaklasti-707306-1.

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında piknik, mangal, spor ve yürüyüş yapmak yasaklandı. Bazı vatandaşların yasağa rağmen Belgrad Ormanı'na spor ve piknik yapmaya gelmeye devam etmesinin üzerine, ormanın girişi şeritle kapatıldı ve girişte zabıta ekipleri beklemeye başladı. Ormana gelen vatandaşlar ise içeri giremeyince dönmek zorunda kaldı.

Güncelleme- 11:45
HUZURVELERİ İÇİN TAKİP SİTEMİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Koronavirüse karşı huzurevlerimizin anlık takibi için 'Takip İzleme Birimleri' oluşturduk" açıklamasını yaptı.

Güncelleme-11:40
ABB, SAYAÇ OKUMA VE FATURALANDIRMAYI DURDURDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koroanvirüs salgınının yaşandığı şu zamanlarda toplum sağlığına olumsuz etkileri olabileceği değerlendirildiğinden sayaç okuma ve fatura dağıtım işlemlerini geçici olarak durdurdu.

>>Haberin tamamı için tıklayın<<

Güncelleme- 11:00
CEZAEVLERİNDEKİ TÜM GÖRÜŞLER ERTELENDİ

Adalet Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında daha önce cezaevlerinde alınan tedbirlerin süresini Bilim Kurulunun önerisiyle iki hafta uzattı. Adalet Bakanlığınca, cezaevlerindeki tüm görüşler, cezaevleri arası nakiller, aile görüşme odalarının kullanımı iki hafta daha ertelendi.

Güncelleme- 10:15
VAN'DA BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Van'ın İran sınırında bulunan Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi, jandarma ekipleri tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldı. Kaymakamlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İlçeye bağlı Han Mahallesi , Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı. Vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeleri esnasında kurallara ve karantina kararına uymalarının Covid-19 salgınıyla mücadelede önem arz ediyor" denildi.

Güncelleme- 09:10
TREN SEFERLERİ DURDURULDU

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, Başkentray ve Marmaray dışındaki Yüksek Hızlı, Anahat ve Bölgesel Trenler'in geçici olarak durdurulduğu açıkladı

>>Haberin tamamı için tıklayın<<

KUZEY KIBRIS'TAN GELENLER YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Kuzey Kıbrıs'tan gelen 130 kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Uşak'taki öğrenci yurduna yerleştirildi.

KKTC Ercan Havalimanından 130 yolcusuyla kalkan Türk Hava Yollarına ait uçak, saat 21.00'de Uşak Havalimanına indi.

Uçakta ateşleri ölçüldükten sonra otobüslere bindirilen yolcular, gözlem altında tutulacakları Latife Hanım Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurduna getirildi.

Yurttaki tek kişilik odalara yerleştirilen yolcuların, 14 günlük karantina sürecinin ardından gidecekleri noktalara yönlendirileceği bildirildi.

ANTALYA'DA OTOBÜS ÇIKIŞLARINA İZİN VERİLMEDİ

Antalya'da hareket saati 23.00 olan otobüslerin çıkışının ardından terminale gelen trafik ekipleri, firmaları uyararak çıkışların iptal edildiğini duyurdu. Otobüslerin perona alınmadığı otogarda, trafik polisleri de çıkışta önlem aldı.

Hareket saatini bekleyen yolcular ise biletlerini iptal etmeleri için firmalara yönlendirildi. Bazı yurttaşlar terminalden ayrılırken, bazılarının ise bekleyişi sürüyor.