29. yılını kutlayan İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali, 14-21 Aralık tarihlerinde arasında izleyicilerle buluşuyor.

29. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali başlıyor

Türkiye’de gerçekleştirilen uluslararası kısa film festivalleri arasında, en uzun ömürlü ve en deneyimli organizasyon olarak dikkat çeken, Istanbul Uluslararası Kısa Film Festivali'nin bu yıl 29.'su düzenleniyor.

Festival kapsamında her yıl bir hafta boyunca Türkiye’den ve yurtdışından yaklaşık 200 kısa film gösterilmekte, düzenlenen söyleşiler ve atölye çalışmaları ile genç yönetmenlere deneyimli sinemacıların birikimleri aktarılmaktadır.

Kısa filmin alanının, sadece amatör sinemacıların ilgi alanı olan bir sinema dünyası olmadığı perspektifiyle düzenlenen festivalde atölyeler çalışmaları, izleyicilerle söyleşiler ve profesyonellere yönelik buluşmalar yer alıyor

İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi sinema salonlarında 14-21 Aralık 2018 tarihleri arasında sewyirci ile buluşacak. Ulusal yarışma ödüllerinin ise 21 Aralık'da, festivalin kapanış töreninde açıklanacağı duyuruldu.

Festivalle programına buradan ulaşılabilir.