29 yıl geçti, Ferhat Tepe için adalet istiyoruz

Haber Merkezi

Cumartesi Anneleri, 889’uncu hafta eyleminde kaybedilişinin 29’uncu yılında Özgür Gündem Gazetesi Bitlis Muhabiri Ferhat Tepe’yi andı.

Bitlis’te 28 Temmuz 1993’te kaçırılan ve 13 gün sonra işkence görmüş cansız bedeni Elazığ Kimsesizler Mezarlığı’nda bulunan 19 yaşındaki Ferhat Tepe’nin annesi Zübeyde Tepe, cenazeyi aldıktan sonra başvuru yaptıkları hiçbir yetkili kurumdan sonuç alamadıklarını dile getirdi. O günden bu yana katillerin peşinde olduklarını söyleyen Tepe, “Katiller bulunup adalet önüne çıkarılana kadar biz bu mücadeleye devam edeceğiz. Oğlumun katillerini bulun ve adalet önüne çıkarın. Benim oğlumun suçu neydi? Oğlum Özgür Gündem muhabiriydi. Kürt olduğu için, yakılıp yıkılan köyleri, faili meçhul cinayetleri yazıyordu. Hiçbir suçu yoktu. Bugün de halen gazeteciler gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Bizler çocuklarımızın yanındayız ve hiçbir zaman davalarından vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Cumartesi Anneleri adına basın açıklamasını okuyan Yeni Yaşam Gazetesi Editörü Reyhan Hacıoğlu, “Gözaltında kaybedilişinin 29’uncu yılında gazeteci Ferhat Tepe için adalet istiyoruz!” diye konuştu. Gözaltında kaybedilen meslektaşı Ferhat Tepe’nin dosyasına dikkat çeken Hacıoğlu, şunları ifade etti: “Bir ülkede basın özgür değilse, kimse özgür değildir. Çünkü basın özgürlüğü, yalnızca gazeteciler için değil, aslında halkın haber alma hakkı içindir. Her özgür basın çalışanı gibi canı pahasına ağır hak ihlallerine maruz kalanların sesini duyurmaya çalışıyordu. Ailenin ve gazetesinin ısrarlı başvuruları karşısında devletin ilgili tüm kurumları onun gözaltına alınmadığını söyledi.”