Sanatçı Şenol Akdağ’ın 2019’da gözaltına alınıp tutuklandığı, daha sonra tahliye edildiği davadan beraat çıktı.

3 ay tutuklu kalan Sanatçı Şenol Akdağ’a beraat

HABER MERKEZİ

Sanatçı Şenol Akdağ’ın, Grup Munzur’un solistliğini yaptığı gerekçesiyle ‘terör örgütü üyesi olmak’ iddiasıyla yargılandığı davanın sekizinci duruşması bugün Çağlayan’daki İstanbul 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada savcı Akdağ hakkında beraat kararı verilmesine yönelik mütalaasını tekrarladı. İstanbul 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti de Şenol Akdağ hakkında beraat kararı verdi.

Kararı BirGün’e değerlendiren Avukat Meral Hanbayat, savcının yeterli delil olmadığı için sanatçı hakkında beraat kararı verilmesini istediğini hatırlattı. Beraat kararı verilmesi gerektiğini başından beri söylediklerini ifade eden Hanbayat, “Grup Munzur’un solistliğini yapmak ve saz çalmak dışında atfedilen bir konu yoktu. Hak yerini buldu ama geç buldu. Yaklaşık 3 ay tutuklu kalmış oldu. Beraat kararı kesinleşmesi durumunda haksız tutukluluktan dolayı tazminat davası açacağız. Sonuçta sanatsal faaliyetleri. 30 yıldır sanatsal faaliyetlerin iddianame konusu yapılması ağır bir mağduriyetti. Bu yargı pratiğinde bu durumun beraatla sonuçlandırılması sevindirici” dedi.