Trabzon'da 3 çocuğunu öldüren imamın ilk ifadesinde “Çocuklarım benden çok soğumuştu. Kendimi kaybettim. Hiçbir şeyi hatırlamıyorum” dediği öğrenildi. Göktaş, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

3 çocuğunu öldüren imam: Çocuklarım benden soğumuştu

Trabzon'un Of ilçesinde evlerinin bir kilometre uzağındaki çay bahçesine götürdüğü kızları Yaren (11), Hiranur (7) ve Elif Göktaş’ı (4) tabancayla başlarına ateş edip öldüren cami imamı 36 yaşındaki Emre Göktaş'ın ifadesi ortaya çıktı. Göktaş, “Çocuklarım benden çok soğumuştu. Kendimi kaybettim. Hiçbir şeyi hatırlamıyorum” dedi. Göktaş, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Dün Uluağaç Mahallesi’nde meydana gelen olayda mahalledeki camide imam olarak görev yapan Emre Göktaş, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni telefonla arayıp 3 çocuğunu öldürdüğünü söyledi. Çay bahçesine gelen ekipler, yerde yatan Yaren, Hiranur ve Elif Göktaş adlı kardeşlerin öldüğünü belirledi. Olay yerinde bekleyen Emre Göktaş da suç aleti tabancayla gözaltına alındı.

BOŞANMA AŞAMASINDA OLDUĞU KADINA ŞİDDETTEN UZAKLAŞTIRMA ALMIŞ

İmam Emre Göktaş’ın, anlaşmazlık yaşadığı 12 yılldır evli olduğu Sibel Göktaş ile boşanma aşamasında olduğu, hakkında eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle bir aylık uzaklaştırma kararı verildiği, olay günü sona eren karar sonrası da çocuklarını görmek için yanına aldığı öğrenildi. Olay günü çocuklarını yeniden annelerine bırakması beklenen babanın cinayeti gerçekleştirdiği belirtildi.

Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma sürerken, gözaltına alınan Emre Göktaş, güvenlik gerekçesiyle Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda sorguya alındı. Şüphelinin, avukat talebinde bulunduğu sorgusunda ifadesi de ortaya çıktı. Göktaş'ın ifadesinde, “Çocuklarım benden çok soğumuştu. Kendimi kaybettim. Hiçbir şeyi hatırlamıyorum” dediği belirtildi.