Kötü çalışma koşullarına karşı eylem yapan 3. Havalimanı işçilerinden 6'sı daha tutuklandı

3. havalimanında 6 işçi daha tutuklandı

3. Havalimanı'nda iş cinayetlerinin durdurulması ve kötü çalışma koşullarının iyileştirmesi için yaptıkları eylem nedeniyle dün 8 işçi daha gözaltına alındı. Bugün savcılığa sevkedilen işçilerden 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 6 işçi tutuklandı.

3. Havalimanı işçileri 14 Eylül'de 'Köle değiliz' diyerek kötü çalışma koşullarını, barınma ve yemek sorununu, maaşların düzensiz ödenmesini protesto etmiş, eylemin ardından işçilerin kaldığı barakalara gece yarısı baskın düzenlenmişti. Baskında yüzlerce inşaat işçisi gözaltına alınırken, mahkemeye sevk edilen 28 işçiden 24'ü tutuklanmıştı. Geçtiğimiz hafta 3 işçi, dün ise 1 işçi daha tutuklanmıştı. Tutuklu işçi sayısı 28'e yükselirken, tutukluluğa yapılan itiraz da reddedildi.

TUTUKLU İŞÇİ SAYISI 34 OLDU

Soruşturma kapsamında dün de 8 işçi gözaltına alındı. Gözaltına alınan işçiler savcılık sorgusu için Gaziosmanpaşa (GOP) Adliyesi'ne sevk edildi. Sorguların ardından İşçilerden 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 6 işçi tutuklandı. Böylece tutuklu işçi sayısı 34'e yükseldi.

İnşaat İşçileri Sendikası Twitter hesabından paylaştığı mesajda, dün akşam işçi koğuşlarının basıldığını ve işçilerin gözaltına alındığını yazdı.