Adıyaman, Sinop ve Balıkesir’de birçok mahalle ve binanın karantina altına alındığı açıklandı.

3 ilde birçok yerleşim yeri karantina altına alındı

Tüm dünyada etsini göstermeye devam eden yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında, vaka ve can kaybı sayıları artmaya devam ediyor. Öte yandan yaşanan vaka artışı nedeniyle birçok bölgede karantina uygulamaları da sürüyor. Türkiye’de son olarak 3 ilde birçok mahalle ve bina karantina altına alındı.

Karantina uygulamalarının yapıldığı 3 ile ilişkin detaylar şöyle:

ADIYAMAN

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 78 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni karar aldı.

Bu kapsamda, son 2 günde farklı mahallelerdeki 78 evde karantina uygulanmasına başlandı.

Bu arada, merkeze bağlı Yaylakonak beldesinde ve Karaçalı Mahallesi'nde Covid-19 vakaları görülmesi nedeniyle karantina tedbirleri uygulandığı ve okullarda yüz yüze eğitime karantina süresince ara verildiği bildirildi.

3-ilde-bircok-yerlesim-yeri-karantina-altina-alindi-844902-1.

SİNOP

Sinop'un Boyabat ilçesinde bir mahallede, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Oğlakçılar köyü Okçu Mahallesi'nde bazı yurttaşların Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla söz konusu mahallede karantina uygulamasının başlatıldığı aktarılan açıklamada, mahalleye giriş ve çıkışların ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığı ifade edildi.

BALIKESİR

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki iki mahallede, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Hacıveliler ve Tıfıllar mahallerindeki bazı kişilerin Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Bölgelerde temaslı kişilerin de bulunduğu aktarılan açıklamada, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla bugün saat 21.00'den itibaren mahallelerde karantina tedbirleri uygulanacağı kaydedildi.