Koronavirüsle mücadele kapsamında bugün, Adıyaman, Sinop ve Gümüşhane’de bazı ev ve mahalleler karantina altına alındı.

3 ilde yeni karantina kararları

Koronavirüs salgınıyla mücadelede normalleşme süreci devam ederken, artan vakalar nedeniyle karantina uygulamalarına da devam ediliyor. Türkiye’de son olarak Adıyaman, Sinop ve Gümüşhane’de pozitif vakalar ve temaslı olduğu belirlenen kişilerin bulunduğu bazı ev ve mahalleler karantina altına alındı.

Karantinaya alınan yerleşim yerlerine ilişkin detaylar şu şekilde:

ADIYAMAN

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 41 ev karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı yurttaşların Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine, İl Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda farklı mahallelerdeki 41 evde karantina uygulanmaya başlandı.

SİNOP

Sinop'un Türkeli ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Demirci, Aşağı Marbel ve Merkez mahallerinde koronavirüs vakalarına rastlandığı belirtildi.

Açıklamada, yaşanan gelişme üzerine İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca söz konusu mahallelerde 14 gün süreyle karantina uygulaması başlatıldığı, mahallere giriş ve çıkışların yasaklandığı kaydedildi.

3-ilde-yeni-karantina-kararlari-773132-1.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi Karaçukur-Camiyanı mahallesinde yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkan yurttaşlar ve temaslıları belirlenince mahalle karantinaya alındı.

Kaymakam Mustafa Ayvat başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu virüsün yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla söz konusu mahallede bugün saat 18.00'den itibaren karantina tedbiri uygulanması kararı aldı.

Konuyla ilgili karar Kaymakamlığın sosyal medya hesaplarından paylaşılarak, “İlimiz Kürtün İlçesi, Özkürtün Beldesi, Karaçukur-Camiyanı Mahallesinde koronavirüs (Covid 19) testi pozitif çıkan vatandaşlarımız tespit edilmiş olup, filyasyon çalışmaları neticesinde; temaslı sayısının yoğun olması üzerine kamu sağlığının korunması ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla söz konusu mahallede bugün saat 18.00'den itibaren karantina tedbiri uygulanacaktır” denildi.
Mahalle giriş ve çıkışa kapatılırken karantina tedbirlerinin en az 14 gün süreceği öğrenildi.