Sedat Peker'in lideri olduğu belirtilen suç örgütüne yönelik operasyonda, Peker'in talimatları doğrultusunda “zorla el konulan menkul ve gayrimenkulleri üzerine aldığı iddiasıyla” gözaltına alınan Abdullah S. tutuklandı.

3 kişi gözaltına alınmıştı: Sedat Peker'e yönelik operasyonda bir tutuklama

Son zamanlarda YouTube kanalı üzerinden yayınladığı videolarla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Mehmet Ağar başta olmak üzere çok sayıda siyasi isim hakkında iddialarda bulunan Sedat Peker'in lideri olduğu kaydedilen suç örgütüne yönelik operasyonda İstanbul ve Çanakkale'de gözaltına alınanlardan birisi tutuklandı.

AA’da yer alan habere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 28 Mayıs'ta gözaltına alınan Abdullah S., Ümit G. ve Ulaş B'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Abdullah S. tutuklanırken Ümit G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli Ulaş B. ise savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest kaldı.

37 KİŞİ TUTUKSUZ YARGILANACAK

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, 9 Nisan'da İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 63 kişiden 56'sı yakalanmıştı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 12'si tutuklanırken 7'si adli kontrol şartıyla 37'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden birinin ise bu süreçte hayatını kaybettiği öğrenildi.

Aynı soruşturma kapsamında firari durumda olduğu belirtilen 6 kişiden 3'ü ise 28 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı. Gözaltı kararı bulunan diğer üç kişiden birinin de Sedat Peker olduğu belirtildi