Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Soruşturma kapsamında dün de 3 kişi gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

Sinan Ateş cinayetinde tutuklu sayısı 6'ya yükseldi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada adliyeye sevk edilen MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk'ün arasında bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı.

Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Ufuk Köktürk, M.U., E.U. ve M.Y.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirilen ve soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi hakimlikçe sorgulanan 4 zanlıdan Ufuk Köktürk, M.U. ve M.Y. tutuklanırken, E.U. ise yurt dışına çıkma yasağı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında dün de 3 kişi gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde 30 Aralık'ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş hayatını kaybetmişti.

(AA)