Samsun’un Bafra ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan ve 8 yıl hapis cezasına çarptırılan sürücü, 1 sene sonra serbest bırakıldı. Kazadan yaralı kurtulan ancak 17 yaşındaki kızını kaybeden Mariana Manin, “3 kişiyi öldürdü, 2 kişi yaraladı, 1 kişi de acıdan dolayı öldü. Bunların hepsi eşittir 1 yıl mı? Türkiye’de adaletin bu şekilde işlediğine inanmıyorum, adalet istiyorum” dedi.

3 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan sürücü, 1 yıl sonra serbest kaldı

Geçtiğimiz sene Samsun’da İsmail Özyılmaz kontrolündeki araç, aynı istikamette giden Onur Altay Emirza kontrolündeki araca arkadan çarpmıştı. Kaza nedeniyle Onur Altay Emirza, Bahar Değer Emirza ve 17 yaşındaki Uvliana Manin yaşamını yitirmiş, Mariana Manin ve Vedat Değer yaralanmıştı.

Kazaya sebep olan sürücü İsmail Özyılmaz’ın saatte 186 km hızla seyir halinde olduğu ve 134 promil alkollü olduğu tespit edilmişti. Kazanın ardından adliyeye sevk edilen ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilen Özyılmaz, davanın karar duruşmasında 8 yıl hapis cezası almıştı.

İHA'nın aktarımına göre, Kazaya sebep olan sürücü İsmail Özyılmaz, apiste yattığı süre göz önünde bulunarak geçtiğimiz günlerde tahliye edildi. Tahliye kararını öğrenen 17 yaşındaki Uvliana Manin’in annesi Mariana Manin tepki gösterdi.

“ALKOLLÜ OLUP BİZE ARKADAN ÇARPMASINA RAĞMEN 1 YIL”

Manin, “Geçen sene ben ve kızım Bafra’ya kız arkadaşımızın düğüne davetli olarak gittik. Garaja geldik ve arkadaşlar bizi karşılayarak aldı. Biz yola çıktığımızda kaza meydana geldi. Kaza sonucunda ben 17 yaşındaki kızımı kaybettim. Biz normal şekilde araçta gidiyorduk. Yol üzerinde ünlü bir köprü vardı. Köprünün sohbetini yaparken bir anda her şey kesildi, duymadık, görmedik ve hissetmedik. Araç hızlı bir şekilde bize arkadan çarptı. Tamamen ışıklar söndü. Vurma anı saatte 186 kilometre olarak tespit edildi ve sürücü 134 promil alkollü çıktı. Sonrasında o akşam normal olarak tutuklandı. Kazada benim kızım, Bahar arkadaşım ve eşi Vedat hayatını kaybetti. Sürücü jandarmada işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyede tutuklandı.

3-kisinin-yasamini-yitirmesine-sebep-olan-surucu-1-yil-sonra-serbest-kaldi-752056-1.

Hastane sonrasında cenaze derken neye uğradığımı şaşırdım. Dava normal olarak sürüyordu ama ilk önce 'taksirle ölüme sebebiyet vermekten' tutuklandı. Biz buna itiraz ederek 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten' yargılanmasını istedik. Sonuçta adam trafik kurallarını çiğnedi ve alkol aldı. Bayram günü de genellikle aileler olmak üzere herkes yolda oluyor. Şahıs tutuklandı 3 celse oldu. Geçtiğimiz günlerde ise karara varıldı ve bu şahıs alkollü olup bize arkadan vurmasına rağmen 1 yıl sonra tahliye ediliyor. Ben burada gerçekten bir anne olarak çocuğumu yetiştirdim hayata bağladım ama onu kaybettim. Karara üst mahkemelerin incelemesini istiyorum. Çünkü bir hata olmalı, ben Türkiye’de adaletin bu şekilde işlediğine inanmıyorum. Pandemi nedeniyle serbest bırakılıyor. Bu diğer insanlara çok kötü bir örnektir. Demek ki herkes alkol alabilecek, öldürebilecek ve serbest kalacak. Bugün benim kızımın başına geldi, yarın da sizin kızınızın başına gelebilir” dedi.

“3 KİŞİYİ ÖLDÜRÜP 2 KİŞİ YARALAMANIN CEZASI 1 YIL MI?”

Manin, “Ben yapamıyorum ve rica ediyorum 2 hafta sonra biz üst mahkemeye başvurduk. İstiyoruz ki orada doğru kararlar verilsin. Titizlikle bakılmasına rica ediyorum, böyle bir karar itiraz ediyorum ve kabul etmiyorum. Kazada ölen Bahar’ın babaannesi ise haberi aldıktan sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Benim sormak istediğim 3 kişiyi öldürdü, 2 kişi yaraladı, 1 kişi de acıdan dolayı öldü. Bunların hepsi eşittir 1 yıl mı? Çünkü Avrupa’da böyle bir şey görmedim, bu trafik terörüdür. Ben sadece adalet istiyorum. Kızım hakkını arıyorum ve onun hakkını savunacağım. Kızımın içinin rahat olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.