Dünya genelinde vaka sayısı 1 milyonu aşarken, ABD'de son 24 saatte bin 164 hasta yaşamını yitirdi. Bu sayı, dünya genelinde koronavirüs nedeniyle yaşanan en yüksek günlük kayıp oldu

3 Nisan - Ülke ülke koronavirüs salgınında son durum | Vaka sayısı 1 milyonu aştı

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 1 milyon 15 bini geçti. Salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 53 binin üzerinde.

Koronavirüs kaynaklı can kaybı 53 binin üzerindeyken iyileşenlerin sayısı ise bugün itibariyle 212 bin 992 oldu.

En çok vakanın görüldüğü ABD'de ise, virüsten en çok etkilenen kent olan New York'ta can kaybı 2 bin 538'e ulaştı. Johns Hopkins Üniversitesi, salgının merkezi haline gelen ABD'de son 24 saatte bin 164 hastanın daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu sayı, dünya genelinde koronavirüs nedeniyle yaşanan en yüksek günlük kayıp oldu.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan ve anlık güncellenen harita ile koronavirüs salgının dünyadaki son durumunu görebilirsiniz.

Güncelleme- 21:04

FRANSA'DA ÖLENLERİN SAYISI 6 BİN 507'YE YÜKSELDİ

Fransa'da Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 588 artarak 6 bin 507’ye yükseldi.

Güncelleme-19:26

İTALYA'DA ÖLENLERİN SAYISI 14 BİN 681'E YÜKSELDİ

İtalya'da Covid-19 salgınından ölenlerin sayısı son 24 saatte 766 artarak 14 bin 681'e yükseldi.

Güncelleme-17:11
ABD’DE SON 24 SAATTE 921 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

ABD’de son 24 saatte koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı 921 artarak 6 bin 58’e yükseldi.

Güncelleme-16:10
İNGİLTERE'DE CAN KAYBI 3 BİN 605'E YÜKSELDİ

İngiltere'de Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 24 saatte 684 artarak 3 bin 605'e yükseldi.

Güncelleme - 13:44
MERKEL'İN KARANTİNA SÜRECİ BİTTİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in karantina süresinin bittiği, bugünden itibaren başbakanlıkta mesaiye başlayacağı duyuruldu.

Başbakan Merkel, 20 Mart'ta koruyucu amaçla zatürre aşısı yapan doktorunun Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından 22 Mart'ta kendisini tedbir amacıyla evinde karantinaya almıştı.

Merkel’in yaptırdığı üç koronavirüs testi de negatif çıkmıştı.

3-nisan-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-vaka-sayisi-1-milyonu-asti-710410-1.

Güncelleme - 12:46
BELÇİKA'DA CAN KAYBI BİNİ AŞTI

Belçika’da korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bini aştı. Son 24 saat içerisinde 183 kişinin korona virüs nedeniyle hayatını kaybetmesiyle ülkedeki can kaybı sayısı bin 11’e yükseldi.

Belçika’da son 24 saatte bin 384 korona vakasının tespit edilmesiyle ülke genelindeki toplam korona virüs vakası 15 bin 348’e yükseldi.

Belçika’da 15 Mart-1 Nisan tarihleri arasında 6 bin 716 korona hastası hastaneye başvururken, 2 bin 495 kişi hastaneden taburcu edildi.

Ülkede ilk korona vakası Şubat ayının başlarında görüldü. Korona vakası tespit edilen kişiler arasından 9’u korona virüsün ilk görüldüğü Wuhan’dan ülkeye döndü.

Güncelleme-12:28
AFRİKA’DA KORONAVİRÜS KAYNAKLI CAN KAYBI 284’E YÜKSELDİ

Afrika kıtasında yeni tip koronavirüsten (Covid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 284'e yükseldi.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin verilerine göre, kıta genelinde yeni tip koronavirüsten son 24 saatte 63 hasta daha hayatını kaybetti.

Böylece Afrika kıtasındaki toplam can kaybı 284 oldu.

Kıtada 50 ülkeye yayılan Covid-19 vaka sayısı ise bir günde 6 bin 213'den 7 bin 28’e yükseldi.

Virüsün en fazla görüldüğü ülke bin 462 vaka ile Güney Afrika olurken, bu ülkeyi 847 vaka ile Cezayir izledi.

İyileşenlerin sayısı ise 561'e çıktı.

Güncelleme: 10:06
JAPONYA'DAN YENİ ÖNLEM PAKETİ

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yerel hükümet, koronavirüse yakalanan ve hastalığı zayıf seyreden kişileri, şehirde ayrılacak otel odalarında izole etmeyi planlıyor.

Bir haftadır ardı ardına kaydedilen rekor sayıdaki vakayla koronavirüsün yayılmaya devam ettiği Japonya'da, Tokyo yerel hükümetinden yeni bir önlem adımı geldi. Yetkililerin, şehirdeki otel odalarını koronavirüse yakalanan hastalara ayırmak için çalışma yürüttüğü öğrenildi. İlerleyen günlerde vaka artışı beklenen metropolde hastane odalarını semptomları ağır seyreden hastalar için güvence altına almayı amaçlayan projeye göre, durumu ağır olmayan hastalar doktor gözetiminde kendilerine tahsis edilen otel odalarında toplumdan izole edilecek. Belirtileri kötüleşen hastalar ise hastaneye yatırılacak.

  • Başkentte vaka sayısı artıyor

Dün kaydedilen rekor sayıdaki 97 vakayla toplam 684 kişinin enfekte olduğu Tokyo'da son kaydedilen vakalarda hastaların yüzde 90'ının hafif semptomlar gösterdiği açıklanmış, Tokyo Valisi Yuriko Koike yaptığı açıklamada hükümetin söz konusu hastalar için hastane dışı daha fazla oda hazırlamak istediğini söylemişti.

Güncelleme: 09:55
ÇİN'DE YARIN ULUSAL YAS OLARAK İLAN EDİLDİ

Çin'de koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin anılması için yarın (4 Nisan) 1 günlük ulusal yas kararı alınırken virüs nedeniyle ölü sayısı 3 bin 22'ye yükseldi.

Çin, Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan ölümcül koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelesini sürdürüyor. Ülkede kabine işlevi gören Devlet Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin anısına 4 Nisan'ın ulusal yas olarak ilan edildiği duyuruldu. Açıklamada, ülke genelinde yerel saatle 10.00'da 3 dakikalık saygı duruşu yapılacağı ve sirenlerin çalınacağı bildirildi. Ayrıca ülke genelinde ve farklı ülkelerdeki diplomatik temsilciliklerde de bayrakların yarıya indirileceği ifade edildi.

  • Salgında 4 yeni can kaybı

Çin, ana karasında dün Covid-19 salgını nedeniyle 4 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. Ulusal Sağlık Komisyonu, can kayıplarının tamamının salgının merkezi olduğu düşünülen Hubei eyaletinde meydana geldiğini, salgının yol açtığı toplam can kaybının 3 bin 322'ye ulaştığını açıkladı. Ayrıca, Çin ana karasında dün 31 yeni Covid-19 vakasının da kayıtlara geçtiği belirtildi. Yeni vakalardan 1'inin Hubei, 1'inin de Liaoning eyaletinde görüldüğü, diğer 29 vakanın ise yurt dışı kaynaklı olduğu aktarıldı.

  • Toplam vaka 81 bin 620'ye ulaştı

Komisyon, dün tespit edilen asemptomatik vakaların sayısının 60 olduğunu bildirdi. Böylelikle Çin'de korona salgınında toplam vaka sayısı 81 bin 620'ye yükseldi.

Ülkedeki hastanelerden dün Covid-19 hastası 163 kişinin taburcu edildiği, şu ana kadar taburcu edilen kişi sayısının 76 bin 571'e çıktığı ifade edildi.

Güncelleme: 09:50
ABD'DE ÖLÜ SAYISI 6 BİNİ GEÇTİ

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 6 bin 95'e, toplam vaka sayısı ise 245 bin 373'e yükseldi.

Çin'de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan ölümcül koronavirüs nedeniyle ABD'de bilanço artıyor. Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen ABD'de salgının en fazla görüldüğü New York'ta virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 538'e, vaka sayısı 92 bin 53'e ulaştı.

New York'un ardından en fazla vaka sayısı New Jersey eyaletinde kaydedildi. New Jersey'de hayatını kaybedenlerin sayısı 537'ye, vaka sayısı ise 25 bin 590'a yükseldi. Covid-19 vakasının en çok görüldüğü eyaletler sıralamasında 3. sırada yer alan Kaliforniya'da ise 12 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 446'ya ulaştı. Eyalette 369 yeni korona vaka kayda geçerken toplam vaka sayısı 11 bin 207'ye ulaştı.

Michigan eyaletinde de hayatını kaybedenlerin sayısı 417 olarak açıklandı. Louisiana eyaletinde can kaybı 310'a, vaka sayısı 9 bin 150'ye çıktı.

ABD'de koronavirüsten ilk ölümün gerçekleştiği Washington eyaletinde ise hayatını kaybedenlerin sayısı 272 olurken toplam vaka sayısı 6 bin 585 olarak kayda geçti.


Güncelleme-09:46
GÜNEY KORE’DE KORONAVİRÜS VAKA SAYISI 10 BİNİ AŞTI

Güney Kore'de, yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaştığı tespit edilen kişi sayısı 10 bini aştı.

Yonhap ajansının haberine göre, Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (KCDC), son olarak tespit edilen 86 yeni vakayla ülkede yeni tip koronavirüs görülen kişi sayısının 10 bin 62'ye yükseldiğini açıkladı.

KCDC, ülkede 5 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının da 174'e çıktığını duyurdu.

Güney Kore'de yeni tip koronavirüs nedeniyle ölenlerin yarısından fazlasının 80 yaş ve üstü hastalar olduğu bilgisini paylaşan KCDC, virüse yakalandıktan sonra iyileşenlerin sayısının da 6 bin 21 olduğunu kaydetti.

Diğer yandan Güney Kore'de, 27 binden fazla kişinin kendini karantinaya aldığı bildirildi.

İçişleri ve Güvenlik Bakanlığı yetkililerinden Park Jong-hyun, ülkede, kısa süre önce yurt dışından dönen 19 bin 567 kişi ile virüsü taşıyan kişilerle teması olan 7 bin 499 kişinin kendilerini tecrit ettiğini belirtti.

Güney Kore'de, yeni tip koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında çarşamba gününden itibaren, yurt dışından gelen tüm yolculara 14 gün karantinada kalmaları zorunluluğu getirildi.


FİLİSTİN'DE OHAL UZATILDI

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) süresini 30 gün daha uzatma kararı aldı.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat Twitter hesabından Abbas'ın OHAL'i uzatma kararını yayımladı.

Kararda, OHAL sürecinde koronavirüsten korunma amaçlı yürütülen icraatların devam ettirileceği aktarıldı.

Nisan sonuna kadar uzatılan OHAL kararına ilişkin dün açıklama yapan Başbakan Muhammed İştiyye, tüm vilayetlerde sokağa çıkma sürelerinin sabah 10.00 ile akşam 17.00 arasında olmak üzere kısaltıldığını duyurmuştu.

Kısmi sokağa çıkma yasağına göre, akşam 17.00'den sonra eczaneler dışında tüm işyerlerinin kapalı tutulacağını bildirmişti.

Filistin hükumeti 6 Mart'ta, ay sonuna dek uygulanmak üzere OHAL ilan etmişti.

Son resmi verilere göre, Filistin'de 161 koronavirüs vakası bulunuyor.


LİBYA'DA İLK ÖLÜM

Libya'da koronavirüs sebebiyle ilk ölüm vakasının gerçekleştiği bildirildi.

Hastalıklarla Mücadele Ulusal Merkezi yaptığı açıklamada, vefat eden 85 yaşında bir kadına yapılan testin pozitif çıktığı duyuruldu.

Resmi verilere göre, ilk ölüm vakasının yaşandığı ülkede 11 koronavirüs hasta bulunuyor.


NEW YORK'TA YÜZÜNÜZÜ KAPATIN ÇAĞRISI

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında New Yorklulara dışarı çıkarken yüzlerini kapatmaları çağrısında bulundu.

Salgınla ilgili düzenlediği günlük basın toplantısında, Bill de Blasio, "New Yorklulara dışarı çıkarken yüzlerini ev yapımı yüz maskesi, atkı, eşarp, bandana gibi şeylerle kapatmalarını tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

Bill de Blasio, öte yandan vatandaşları tıbbi maske kullanmaktan kaçınmaları için uyararak, bunun hastanelerdeki sağlık çalışanları için maske yetersizliğine yol açabileceği endişesinden kaynaklandığını dile getirdi.

Dünkü basın toplantısında Bill de Blasio, gelecek hafta bekledikleri salgın dalgasına şehirde bulunan hastaneleri hazır hale getirmek için acilen 3,3 milyon N95 türü yüz maskesi, 2,1 milyon cerrahi maske, 100 bin izolasyon elbisesi ve 400 ventilatöre ihtiyaçlarının olduğunu söylemişti.

Daha önceki açıklamalarında yetkililer, sağlık çalışanları, Covid-19 testi pozitif çıkan hastalar ve hasta bakıcıları dışında insanların yüz maskesi kullanmasına gerek olmadığı tavsiyesinde bulunmuştu.

John Hopkins Üniversitesinin derlediği güncel verilere göre, New York, 92 bin 381 vaka ve 2 bin 373 can kaybı ile ABD’de Covid-19 salgınından en fazla etkilenen eyaletlerin başında geliyor.