Malatya'da 3 yıl önce inşa ettiği iki bloklu Seyr-i İstanbul Evleri depremde yerle bir olan eski MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Muharrem Poyraz’ın gözaltına alındığı belirtildi.

3 yıl önce yaptığı site yerle bir olan eski MÜSİAD şube başkanı Muharrem Poyraz, gözaltına alındı

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentte yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ile sitelerde tespit edilen yapım kusurlarıyla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

İncelemeler doğrultusunda ilk etapta haklarında gözaltı kararı verilen 40 zanlıdan 26'sı gözaltına alındı. Diğer şüphelilerle ilgili tespit ve delil toplama işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Bostanbaşı'nda 3 yıl önce inşa ettiği iki bloklu Seyr-i İstanbul Evleri yerle bir olan eski Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkanı Muharrem Poyraz da gözaltına alındı.

Poyraz’ın depremden sonra kayıplara karıştığı belirtilmişti.

Poyraz'ın şirketi MP Poyraz İnşaat'a ait internet sitesi en son 2022 Nisan ayında arşive kaydedilmiş. Siteye bugün ise ulaşılamıyor.

MÜSİAD'ın Malatya Şubesi 20. Olağan Kongresi’nde başkanlığa seçilen Muharrem Poyraz sitesinin inşaatına başladığı 2019 yılında, "İlimizde hem üyelerimiz hem de Malatya’mız için ses getirecek projelere imza attık" demişti.

MP Poyraz İnşaat, Seyr-i İstanbul Evleri’yle ilgili çektiği reklamda “Bir yıldız doğuyor” ve “Hayallerinizin sınırlarını zorluyor” gibi ifadeler kullanılmıştı.

Sitenin deprem önceki hali.Sitenin deprem önceki hali.

Sitenin deprem sonraki hali.Sitenin deprem sonraki hali.