30 Mart- Türkiye’den başlık başlık tüm koronavirüs gelişmeleri| Ölü sayısı 131'e ulaştı

Dünya genelinde 33 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgınının Türkiye'de etkisi de her geçen gün artıyor. Türkiye'de 11 Mart'tan bu yana Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 131'e yükselirken tespit edilen vaka sayısı da 9 bin 217'yi buldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün bin 815 yeni koronavirüs vakası tespit edildiğini ve 23 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 131'e yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabından paylaştığı tabloya göre, bugün 9 bin 982 testten 1815'i pozitif çıktı. Bugün virüs nedeniyle 23 kişi hayatını kaybetti.

Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 131, toplam vaka sayısı 9 bin 217'ye yükseldi.

>>Haberin tamamı için tıklayın<<

Güncelleleme-12:21
DÜZCE VALİLİĞİ: TÜM KÖYLERDE EV KARANTİNASI BAŞLATILDI

Düzce Valiliği tarafından il genelinde bulunan tüm köylerde ev karantinası uygulaması başlatıldı. Karara göre, köye şehir dışından gelen her kişi "Ev karantinasına" alınarak 14 gün takip edilecek.

>>Haberin tamamı için tıklayın<<

Güncelleme-12:19
BAKAN SELÇUK: EMEKLİ İKRAMİYELERİ EVDEN ÖDENECEK

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli ikramiyelerinin ödenmesi süreci ve faaliyetlerini yavaşlatan veya durduran işletmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Selçuk, , emekli ikramiyelerinin evlerinde PTT kanadı ile ödenebileceğini kaydetti.

>>Haberin tamamı için tıklayın<<

Güncelleme- 10:15
ÇANAKKALE'DE KORDON BOYU POLİS BARİKATIYLA KAPATILDI

30-mart-turkiye-den-baslik-baslik-tum-koronavirus-gelismeleri-olu-sayisi-131-e-ulasti-707949-1.

Çanakkale’de kordon boyu, koronavirüs tedbirleri kapsamında polis barikatlarıyla kapatıldı. Salgının önüne geçilmesi için 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle, hafta sonu sahilde yürüyüş, piknik, spor gibi etkinliklerin yapılması geçici bir süreliğine yasaklandı. Çanakkale’de ise koronavirüs tedbirleri kapsamında kordon boyu polis barikatlarıyla kapatılarak, yurttaşların girişi yasaklandı.

ÖLÜ SAYISI FARKI TARTIŞMA YARATTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün ( 28 Mart) koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını 16 olarak açıkladı. Fakat e-Devlet üzerinden işem yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) vefat sorgulama sisteminde, virüs nedeniyle sadece İstanbul'da dün 20 kişinin öldüğü iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP'li Veli Ağbaba "Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti. Bu isimler e-devlette var. Virüs yüzünden 1 ilde 1 günde 20 kişi ölüyor; ama '81 ilde toplam 16 kişi öldü' deniliyor. Bu bir skandaldır!" ifadesini kullandı ve Sağlık Bakanı Koca'ya "Bu saatten sonra kime nasıl inanacağız?" ifadelerini kullandı.

>>Haberin tamamı için tıklayın<<