300’ü aşkın kişiye çilek istihdamı

BirGün EGE

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve Uşak’ın tek CHP’li ilçe belediyesi olan Sivaslı Belediyesi öncülüğünde bölgenin coğrafi etiketli adına festivaller düzenlenen çilek ile büyük bir iş alanı oluşturuldu.


Sivaslı Belediye Başkanı Hürriyet Şafak öncülüğünde gerçekleşen proje ile şimdilik 300’ü aşkın, çoğu kadınlardan oluşan kişiye istihdam sağlanacak. Tarladan toplanarak; temizlenen, ayıklanan ve özenle paketlenen çilekler ilçede bulunan soğuk hava deposunda saklanıp yurtdışına soğuk zincir korunarak ihraç edilecek.

CHP’li Özkan Yalım ve Hürriyet Şafak kadınlara, “Gelin işletmemizde çalışın Uşak’ta tüm engellemelere rağmen tarımın bitmediğini hep birlikte gösterelim. Ülkemiz için kadınlarımız ve erkeklerimiz umut olmaya devam ediyor. Bizim şimdilik gücümüz Uşak Sivaslı Çileğini pazara sunmaya yetiyor. İktidarımızda bu çalışmaları tüm ülkeye yayacağız. Ülke genelinde bulunan tarım seferberliğini başlatan CHP’li belediyeler çoban ateşini yakmaya devam ediyorlar. İlçemizde İlerleyen günlerde çilek hasadı bittiğinde bunun yanına diğer sebze ve meyveleri ilave edip işletmemizi güçlendireceğiz. İş gücümüzü daha da artırarak kışlık sebze ve meyveler ile yıl boyunca çalışan bir işletme olma çabasındayız” dediler.