306 işçi 4 mülakatla elendi
Fotoğraf: DHA

HABER MERKEZİ

Kayyum yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararıyla işlerine iade edilen 306 işçiyi işe geri almamak için 4 kez sözlü mülakata sokup eledi.


AKP'nin kadrolaşma ve istemediği kadroları tasviye için kullandığı mülakat sistemi Van Büyükşehir Belediyesi'nde 306 işçinin işe geri alınmaması için devreye sokuldu. Kayyum yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarıldıktan sonra mahkeme kararıyla işe iade davalarını kazanan 306 işçi, 4 kez sözlü mülakata sokularak elendi. Emekçiler, konuya dair Van Barosu Tahir Elçi Konferans salonunda açıklama yaptı.

İşçiler adına konuşan Zafer Uyar, hiçbir ilde böylesi bir uygulamanın olmadığını belirterek, “Dört yıllık süre içinde işine dönemeden hayatlarını kaybeden arkadaşlarımız da oldu. Yıllardır yaşanan mağduriyet nedeniyle intihar eden arkadaşlarımız oldu. Uzun süredir haksız yere mağdur olduğumuzu, birçok kişi ve kurum ile yapılan görüşmelerde dile getirmiş olmamıza rağmen bir sonuç elde edemedik. Kısa bir süre önce girmiş olduğumuz dördüncü mülakatta da başarısız sayıldık. İşçiler olarak çağrı yapıyor ve başarısız sayıldığımız mülakat tutanaklarının kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz” çağrısı yaptı.