Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına ilişkin görsel bellek oluşturmak amacıyla başlatılan 'Korona Günlerinde Fotoğraf’ çalışmasına katılan 360 fotoğrafçının çalışmaları 1 Temmuz’da yayınlandı.

Ortaklaşa editoryal fotoğraf çalışması 'Korona Günlerinde Fotoğraf' yayında

360-fotografci-bir-araya-geldi-korona-gunlerinde-fotograf-753817-1.
Fotoğraf: Murat Baykara

Tüm dünyada gündelik hayatı kökten sarsan, psikolojik, sosyal ve ekonomik yıkımlara sebep olan pandemi sürecinin Türkiye’de de etkisini göstermeye başladığı, tartışmalı izolasyon tedbirlerinin uygulamaya konulduğu mart ayını takip eden günlerde son yüzyılın en kritik döneminin görsel belleğini oluşturmak amacıyla bir grup fotoğrafçı tarafından Korona Günlerinde Fotoğraf adlı ortaklaşa bir editöryal fotoğraf çalışması başlatıldı.

19 fotoğrafçının çağrısı üzerine 33 fotoğraf editörünün görev aldığı, 360 fotoğrafçının katılım talebinde bulunduğu çalışma, hazırlıkların tamamlanmasının ardından 3 Mayıs’ta başladı. Türkiye’nin 31 ve Almanya, Azerbaycan, Finlandiya, Fransa, İngiltere, Kanada ve Kosova’nın 10 farkı şehrinden katılımda bulunan 360 fotoğrafçı iki ay süresince pandeminin kişisel ve toplumsal yansımalarını fotoğrafladı.

'Korona Günlerinde Fotoğraf' çalışmasında üretilen tekil fotoğraflar ve görsel hikâyelerin önemli bir kısmı, 1 Temmuz Çarşamba gününden itibaren www.koronagunlerindefotograf.com sitesinde yayınlanmaya başlandı. Çalışmanın web sitesi temmuz ayının sonuna kadar yapılacak güncellemelerle tüm hikâyelere ulaşılabilir hale getirilecek.

Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında da tanıtım ve duyuruları yapılan çalışma yaklaşık 6 bin tekil fotoğrafı ve 200’ü aşkın görsel hikâyeyi içeriyor. Bugünden yarınlara bırakılan bu büyük görsel bellek, evlerde yaşanan tecritin etkilerini, çalışmak zorunda bırakılanların koşullarını, sokaklardaki farklılaşan görünümü, yeni alışkanlıkları ve yeni normal olarak adlandırılan bu dönemin içsel ve dışsal yansımalarını ilerleyen zamanlarda hatırlamayı kolaylaştırmak ve üzerinde düşünmek için görünür kılıyor.

Korona Günlerinde Fotoğraf’ın web sayfasının ve sosyal medya hesaplarını takip etmek için;

►Facebook

Instagram