362 gündür direnen TÜVTÜRK işçileri bayrama işsiz giriyor

BİRGÜN İZMİR

Muğla TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda Nakliyat İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin direnişi 1 yıla yaklaştı. Bu sürede işe iade istemiyle açılan davalarda 13 kişinin işe iadesine karar verildi. Muğla TÜVTÜRK İşçileri ile Dayanışma Platformu, direnişin 362’nci gününde bayrama işsiz girecek olan TÜVTÜRK işçilerine basın açıklaması yaparak destek verdi. Açıklamaya CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de katıldı.

TÜVTÜRK İşçileri Dayanışma Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Nuran Aldan, işçilerin bir çığlık attığını, destek vermek ve yanlarında olmak için burada olduklarını belirtti. Aldan, “TÜVTÜRK Muğla Muayene İstasyonlarında çalışan DİSK Nakliyat İŞ sendikası üyesi 18 işçi, sendikal haklarını kullandıkları için geçtiğimiz Ağustos ayında işlerinden atıldı. İşçilerin işleri ve ekmekleri için sürdürdükleri direniş bugün 362’nci gününde. Emeğin sömürülmediği, herkesin güvenceli, insanca çalıştığı bir işinin olduğu, ekonomik krizlerin faturasının emekçilere yıkılmadığı, kimsenin cinsiyetinden, kimliğinden, inancından dolayı ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği, eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hakim olduğu, sendikal hak ve özgürlüklerin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, düşünmenin, düşünceyi ifade etmenin, itiraz etmenin cezalandırılmadığı, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir dünya ve ülke istiyoruz” dedi.

“BU DİRENİŞ BİR ÇOBAN ATEŞİDİR”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin yaptığı konuşmada, her yerde emek mücadelesi vermeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Burada yapılan direniş bir çoban ateşidir. Çalışma bakanı geçen hafta yandaş bir sendikanın genel kurulunda yapmış olduğu konuşmada AKP döneminde sendikalara örgütlenme özgürlüğü geldiğini belirtti. Kendisini Muğla TÜVTÜRK işçilerini ziyaret etmeye davet ediyorum. Sendikal özgürlük var mı yok mu görmesini istiyorum. Bizler emek mücadelesi vermeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

“AYNI GEMİDE DEĞİLİZ”

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer ise, ''Birileri saraylarında saltanat sürüp ejder meyvesi yerken birileri evlerine götürecek ekmek bulamıyor, bayrama işsiz giriyor. Utanmadan bir de aynı gemideyiz diye açıklama yapıyorlar. Bizler aynı gemide değiliz; biz emekçilerle, yoksullarla, işsizlerle aynı gemideyiz. Onlar ise patronlarla sermayeyle aynı gemide” ifadelerini kullandı.