BEŞ aylık hamile olduğu 10 Eylül 2018’de gözaltına alınan ve burada düşük tehlikesi geçiren Rabia Bıyıklı tutuklanarak Elazığ cezaevi’ne gönderildi. Burada doğum yapan Bıyıklı, 38 günlük bebeğiyle bu kez 450 kilometre uzaklıktaki Kayseri’ye sürgün edildi. Hamilelik sürecinden itibaren işkence gördüğünü söyleyen Bıyıklı, yaşadıklarını, cezaevinde kaleme aldığı mektupla anlattı. Hamileliği sırasında kelepçeli muayene dayatması nedeniyle gerekli […]

38 günlük bebeğe 450 kilometrelik sürgün

BEŞ aylık hamile olduğu 10 Eylül 2018’de gözaltına alınan ve burada düşük tehlikesi geçiren Rabia Bıyıklı tutuklanarak Elazığ cezaevi’ne gönderildi. Burada doğum yapan Bıyıklı, 38 günlük bebeğiyle bu kez 450 kilometre uzaklıktaki Kayseri’ye sürgün edildi.

Hamilelik sürecinden itibaren işkence gördüğünü söyleyen Bıyıklı, yaşadıklarını, cezaevinde kaleme aldığı mektupla anlattı. Hamileliği sırasında kelepçeli muayene dayatması nedeniyle gerekli sağlık taramasının yapılamadığını dile getiren Bıyıklı, mektubunda şöyle dedi: Hastane doktoru kelepçelerin çıkartılmasını istese de kıdemli askerler izin vermedi. Doğum için hastaneye yattığımda ise iki gün boyunca yatağa kelepçe ile bağlandım. Suni sancı verilmesine rağmen bağlı kalmaya devam ettim. Bu şartlar altında sezaryenle doğum yaptım.

“GÖZLERİNİ AÇAMADAN İŞKENCE”

Doğumunun ardından henüz ameliyat yaraları iyileşmeden sürgün kararını öğrendiğini dile getiren Bıyıklı, mektubunda şunları anlattı: “Doktor tarafından askeri araçta seyahat edebileceğime ilişkin rapor hazırlanmış. Üstelik muayene etmeden bu raporu düzenledi ve askerlere teslim etti. Vücudumdaki dikişler henüz kapanmadan böyle bir sürgünü kabul etmedim ancak dinlemediler. Bebeğim 38 günlükken sürgün kararı uygulandı. Tabutluk olarak tabir edilen askeri araçta bebeğimle Elazığ’dan Kayseri’ye sürgün edildik. Bebeğim, daha gözlerini tam olarak açamadan işkenceye uğradı.”