İstanbul Kitap Fuarı yarın 38’inci kez kapılarını kitapseverlere açıyor. Usta öykücü Adnan Özyalçıner’in onur konuğu olduğu fuarda “Edebiyatımızda 50 Kuşağı” ana teması kapsamında da okurlarla buluşacak. Fuar 10 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek

38’inci İstanbul Kitap Fuarı yarın başlıyor: Kitap kokusu İstanbul’u saracak

İstanbul’un kitap fuarı geleneğinin öncüsü TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı bu yıl 38’inci kez kitapseverlerle buluşacak. Yarın başlayacak fuar 10 Kasım tarihine kadar çok sayıda etkinliğe de ev sahipliği yapacak.Fuar yurt içi ve yurt dışından 800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

ONUR KONUĞU ÖZYALÇINER

Onur yazarının usta öykücü Adnan Özyalçıner olarak belirlendiği fuar TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecek. Fuarın onur yazarı Özyalçıner, fuar süresince yaşamı, eserleri ve kendisinin de yazarı olduğu 1950 Kuşağı hakkında düzenlenecek söyleşilerde yer alacak. Bu etkinlikler kapsamında yarın “50 Kuşağı ve 50 Yıllık Dostluğun Mektupları: Adnan Özyalçıner, Erdal Öz, Kemal Özer” paneli, “50 Kuşağı’nın Doğuşu” söyleşisi, “50 Kuşağı Öykücülüğü ve Şiiri” paneli; 3 Kasım’da ise “Mahallem İstanbul” ve “Adnan Özyalçıner ile Fotoğraf Eşliğinde Sohbet” söyleşileri Adnan Özyalçıner’in de katılımıyla gerçekleşecek. Özyalçıner için TÜYAP tarafından hazırlanan “Mahallem İstanbul” kitabından metinler ve albümünden seçili fotoğraflar kitapla aynı adla düzenlenecek sergide okurlarla buluşacak.

50 KUŞAĞI FUARDA

“Edebiyatımızda 50 Kuşağı” ana teması kapsamında özel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Zeynep Oral yönetiminde Ayşegül Yüksel, Seçkin Selvi ve Engin Uludağ tarafından “50’li Yıllar ve Tiyatro”, Atilla Dorsay yönetiminde Deniz Türkali ve Burçak Evren tarafından “Sinemada 50 Kuşağı”, Metin Celâl yönetiminde Mehmet Can Doğan, Nilay Özer, Murat Yalçın ve Erhan Altan tarafından “Dergicilikte 50 Kuşağı”, Fahri Aral yönetiminde Eray Canberk ve Erol Üyepazarcı tarafından “Yayıncılıkta 50 Kuşağı” ve Doğan Hızlan yönetiminde Adnan Özyalçıner, Cevat Çapan ve Ayşe Sarısayın tarafından “50 Kuşağı Öykücülüğü ve Şiiri” ele alınacak.

İLK KİTABIM TÜYAP'TA

İstanbul Kitap Fuarı bu yıl bir ilke imza atarak “İlk Kitabım TÜYAP’ta” söyleşi başlıklarını hayata geçiriyor. Yazarlar, İlk Kitabım TÜYAP’ta başlığı altında ilk kitaplarını yine ilk kez kitap fuarında okurların karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. Bu başlıkta düzenlenecek kısa söyleşilerde otuzdan fazla ilk kitap sunumu gerçekleştirilecek.

YAYINCILIK MASAYA YATIRILACAK

Uluslararası Yayıncılar Birliği Başkanı Hugo Setzer ve Genel Sekreteri Jose Borghino, fuarın yarın yapılacak açılış töreni ardından aynı gün “Yayıncılık Sektörüne Global Bir Bakış” başlıklı söyleşide yayıncılarla buluşacak.
Fuarın ilk dört günü açık olan Uluslararası Salon’a bu yıl ABD, Almanya, Avusturya, Çin Halk Cumhuriyeti, Dubai, Kore, Gürcistan, İngiltere, İran İslam Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Japonya, Katar, Makedonya, Meksika, Romanya, Rusya, Ürdün ve Yunanistan’dan yayıncılar katılıyor.

FUARIN ULUSLARARASI KONUKLARI

İstanbul Kitap Fuarı, program kapsamında birbirinden değerli uluslararası konukları ağırlayacak. Yarın, Kuzey Makedonya Kültür Merkezi tarafından düzenlenen iki ayrı etkinlikte Balkan edebiyatı üzerine konuşulacak. 3 Kasım’da TÜYAP ve Edebiyatçılar Derneği tarafından düzenlenen iki ayrı etkinlikte Türk edebiyatçılara ABD, Ukrayna ve Yunanistan’dan gelen yazar ve şairler eşlik edecek. Dünyada gerilim türünün kraliçesi olarak kabul edilen Tess Gerritsen, 9 ve 10 Kasım tarihlerinde Doğan Kitap tarafından yayımlanan kitaplarını imzalayacak. Mehring Yayıncılık tarafından 10 Kasım’da düzenlenen video konferans ile Amerikalı David North “21. Yüzyılda Lev Troçki ve Sosyalizm” üzerine okurlarıyla söyleşecek.

FUARIN SERGİLERİ

Onur yazarı Adnan Özyalçıner için hazırlanan anı kitaptan oluşan metinlerden bir seçki ve fotoğraf sanatçısı Lütfi Özgünaydın’ın objektifinden fotoğraflardan oluşan “Mahallem İstanbul” sergisi fuar süresince üst kat fuayede ziyaret edilebilir. Bu yıl yirmi beşinci yılını kutlamaya hazırlanan Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği tarafından düzenlenen “İlk Kitabım” sergisi 5 ve 6’ncı Salonların geçişinde okurlarla buluşacak.