39 cansız bedenin bulunduğu TIR'ın şoförü ilk kez konuştu

İngiliz polisi, TIR kasasından çıkan 39 cansız bedenin sırrını çözmeye çalışıyor. Donarak öldüğü tahmin edilen kurbanların Çin vatandaşı olduğu belirlendi. TIR şoförü Maurice Robinson'un ise, bisküvi taşıdığını sandığı ortaya çıktı.

İngiltere Essex’te önceki gün bir TIR’ın kasasında 39 cansız beden bulunmuştu. Bulgaristan’da kayıtlı bir şirkete ait TIR’ın Belçika, İrlanda ve Galler rotası üzerinden İngiltere’ye girdiği tespit edildi.

25 yaşındaki TIR şoförü Maurice Robinson’un, Essex’e ulaştığında durumu fark edip polise haber verdiği kaydedildi.

Şoför Robinson ifadesinde, gümrük belgelerini almak üzere içinde bisküvi olması gereken kasayı açtığını ve cesetlerle karşılaştığını söyledi. Olay sonrası ilk kez konuşan Robinson verdiği ifadede, cansız bedenleri gördüğünde baygınlık geçirdiğini ve ardından acil durum numarasını aradığını belirtti. Görgü tanıkları da şoförün polisi aradıktan sonra bayıldığını dile getirdi.

Robinson’un yakın bir arkadaşı da, “Mo’yu yıllardır tanırım. O dünyadaki en iyi insandır ve cömert biridir. O bunu yapacak biri değil. Dorsenin içinde ne olduğunu bile bilmiyordur.” dedi.

39-cansiz-bedenin-bulundugu-tir-in-soforu-ilk-kez-konustu-641299-1.

Polis yetkilileri, 8’i kadın 1’i çocuk olan kurbanların Çin vatandaşı olduğunu açıkladı.

İngiliz basını; vücut ısısını tespit eden termal kameraları yanıltmak için insan kaçakçılarının gümrük noktalarından geçerken TIR kasalarındaki dondurucuyu açtığını, ölümlerin de bu sırada meydana geldiğini yazdı. -25 dereceye kadar soğuyan kasalarda birkaç dakikadan fazla hayatta kalınamayacağı belirtildi.