Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde sokağa çıkma yasağı 20 Mart saat 21.00 itibariyle başladı. 39 ilde yasak, 22 Mart Pazartesi günü sabah 05.00'te sona erecek.

39 ilde, 32 saat sürecek sokağa çıkma yasağı başladı

Kontrollü normalleşme uygulamaları kapsamında, 100 bin kişiye düşen koronavirüs vaka sayısına göre belirlenen ölçütlere göre, yüksek ve çok yüksek riskli kategoride yer alan 39 il için sokağa çıkma yasağı başladı.

20 Mart saat 21.00 itibariyle başlayan yasak, 21 Mart Pazar gününü kapsayacak şekilde, 22 Mart saat 05.00’te sona erecek. Böylece yasak toplamda 32 saat sürecek.

Pazar günü için sokağa çıkma yasağının devam ettiği 39 il şu şekilde:

Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak. Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

İŞLETMELER HANGİ SAATLERDE AÇIK OLACAK?

Sokağa çıkma yasağının bulunduğu illerde market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler Pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.