Koronavirüs tedbirleri kapsamında, ‘yüksek riskli’ ve ‘çok yüksek riskli’ kategorisinde bulunan toplam 39 ilde sokağa çıkma kısıtlaması, saat 21.00'de başladı. Kısıtlama, 15 Mart Pazartesi saat 05.00 itibariyle son bulacak.

39 ilde sokağa çıkma yasağı

Yüksek riskli ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde sokağa çıkma yasağı, bu akşam saat 21.00’den, pazar gününün tamamını kapsayarak pazartesi günü sabah 05.00'te sona erecek şekilde başladı.

İllerde belirlenen risk gruplarına göre düşük ve orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde pazar günü için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Pazar günü sokağa çıkma yasağının bulunduğu 39 il şu şekilde:

Yüksek riskli iller: Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Çok yüksek riskli iller: Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı türü işyerleri, pazar günü 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edecek.