CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, art arda getirilen zamların ardından akaryakıt istasyonlarına yansıyan krizi Meclis'e taşıdı. Hakverdi, 4 bin istasyonun kapanacağı ve buna bağlı olarak ortalama 50 bin kişinin de işsiz kalacağının öngörüldüğünü belirtti.

"4 bin akaryakıt istasyonu kapanma noktasında"

“Enerji, petrol ve gaz ikmal istasyonları, özellikle son dönemde artan fiyatlar nedeniyle, iş kaybı yaşamakta ve artan maliyetler ile birlikte zor günler geçirmekte” ifadelerini kullanan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Akaryakıt istasyonlarında yaşanan krize dair, TBMM araştırma komisyonu kurulmasını öneren Hakverdi, "Sayıları 14 bine yaklaşan istasyonlarda, 150 bine yakın personel istihdam eden bu sektörde; önümüzdeki süreçte 4000 istasyonun kapanacağı ve buna bağlı olarak ortalama 50 bin kişinin de işsiz kalacağının öngörülüyor” dedi.

TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesi ile bir an önce sorunun çözümüne dair adımlar atılması gerektiğini dile getiren Hakverdi, “Kapanan istasyonlar, sadece on binlerce insanı işsiz bırakmayacak, özellikle tedarik zincirini ve birçok sektörü de olumsuz etkileyecektir. Artan akaryakıt fiyatları ile sektörde büyük bir daralma meydana gelmiştir. Kapanacak istasyonların büyük bir bölümünün taşradaki istasyonlar olduğu öngörülmektedir. Bu durum başta çiftçilerimiz olmak üzere, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı daha fazla olumsuz etkileyecektir. Kriz devam ederse büyük kentlerde de akaryakıt sorunu kaçınılmaz olacaktır” ifadelerini kullandı.

"KAÇAK AKARYAKIT TÜKETİMİ ARTIYOR"

Hakverdi, "Son dönemde akaryakıta gelen yüksek zamlar, kaçak akaryakıt kullanımını artırmış durumda. Bir de binlerce istasyonun kapanacağı düşünüldüğünde, yaşanılan bu sıkıntılar, önümüzdeki süreçte daha büyük bir sorun olarak bizleri beklemektedir" diye konuştu.

"KRİZİN AŞILMASI SEKTÖRE DESTEK VERİLMELİDİR"

Hakverdi son olarak “Sektörde yaşanan bu krizin aşılması için tüketicileri de mağdur etmeyecek bir çözüm yolunun ortaya koyulması ve sektöre gerekli desteğin verilmesi gerekmektedir. Bu konuda TBMM bünyesinde bir araştırma komisyonu kurularak, sektör temsilcileri ile birlikte bir an önce sorunun çözümüne dair yol haritası belirlenmeli ve harekete geçilmelidir” sözlerine yer verdi.