Esenler'de bir ev sahibi, harabe haldeki evine 4 bin lira kira isteyerek ilan verdi. Evi kiralamak isteyen Furkan Türeli, "4 bin lira yazınca ucuz diye düşündük. Fotoğraflarını attılar. Fotoğraflar gelince 'Bu nasıl rezillik' dedik" ifadelerini kullandı. Ev ilandan kaldırılırken emlakçı evde tadilat yapılacağını belirtti.

4 bin lira kira istenen 'harabe ev' ilandan kaldırıldı
Fotoğraf: DHA

Artan kira fiyatları sebebiyle yurttaşlar barınma sorunu yaşamaya devam ediyor. Ortalama bir evin kirası 5-10 bin lira arasında değişirken yıkık dökük haldeki 'evler' için dahi yüksek ücretler talep ediliyor.

Bunun bir örneği de Esenler Davutpaşa Mahallesi'nde yaşandı. Bir ev sahibi, daha önce kömürlük ve depo olarak kullanılan giriş kattaki harabe haldeki 'evine' 4 bin lira kira isteyerek emlakçıya verdi. Duvarlarında rutubetli, mutfak tezgahının kırık, tuvaletin ise kullanılamayacak durumda olan evi kiralamak isteyenler fotoğrafları görünce vazgeçti.

DHA'nın haberine göre evi kiralamak isteyen Furkan Türeli de "4 bin lira yazınca ucuz diye düşündük. Fotoğraflarını attılar. Fotoğraflar gelince 'Bu nasıl rezillik dedik'. Fotoğrafları başka yerlere attık bu kadar vicdansızlık olamaz dedik. Ev sahibini direkt engelledik.Bir de 4 bin lira depozito istemiş çok ilginç" dedi.


İlan sitesinde bakımsız 2+1 daireye 4 bin lira kira istenmesi sosyal medyada da tepkilere neden oldu. Ev ilandan kaldırılırken, emlakçı evde tadilat yapılacağını belirtti.

'ORASI DAHA ÖNCE KÖMÜRLÜKTÜ'

Mahalle sakini Binal Baş, "Ev adamın istediği parayı ister ama o ev 4 bin liraya tutulmaz. Orası daha öncesinden kömürlüktü" ifadelerini kullandı. Bir başka mahalle sakini Kerem Karaaslan da "İlanda bekara yazmış ama orası 4 bin lira etmez. Ev değil bildiğiniz harabe. Depo olarak bile kullanılmaz ev kokuyordur" dedi.