Diyarbakır’daki boşanma davasında mahkeme, eşe 50 lira, 4 çocuğa ise aylık 25’er lira nafaka bağlanmasını kararlaştırdı. Av. Aydın, “25 lira nasıl yetebilir?” diye sordu

4 çocuğa aylık 100 lira nafaka!

Diyarbakır’da görülen boşanma davası, mahkemenin nafaka kararıyla gündeme geldi. Çermik ilçesinde oturan Selma- İlyas Çınar çifti, boşanmak için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkemede görülen duruşmada, Selma Çınar’ın avukatı Suna Uysal Aydın, yaşları 8 ile 16 arasında değişen 4 çocuğuyla geçinmeye çalışan müvekili için tedbir nafakası talebinde bulundu. Çiftçilik yapan İlyas Çınar ise maddi durumunun iyi olmadığını, nafaka ödeyemeyeceğini öne sürerek, tedbir nafakası talebinin reddini istedi.

İki tarafın, anlaşmaması üzerine mahkeme ara kararında, tedbir nafakası talebinin kabulüne karar vererek, davacı Selma Çınar için aylık 50, çocukların her biri için 25’şer lira tedbir nafakasının, davalıdan alınarak davacıya verilmesine hükmetti.

‘5 kişi için aylık 150 lira neye yetecek?’
Karara tepki gösteren Selma Çınar’ın avukatı Suna Uysal Aydın, müvekkilinin 4 çocuğu ile birlikte kiralık evde kaldığını, geçimini, ihtiyaç ve giderlerini temizlik yaparak karşıladığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Kendisi 4 çocukla birlikte kocası tarafından evden atılmış ve kocası tekrar evlenmiş, şu anda kocasının yeni eşinden 2 çocuğu var. Müvekkilim, okul servisine verecek parası olmadığı için çocuklarından birini yatılı olarak devlet okuluna yerleştirdi. 25 lira bir insana bir aylık nasıl yetebilir? Çocukların giysisine mi harcanacak, okuldaki masraflarına mı harcanacak, yemek mi alınacak?”

Nafakası davası ise 8 Ocak 2019 tarihine ertelendi.