Koronavirüsle mücadele kapsamında getirilen dört günlük sokağa çıkma yasağının ardından İstanbullular haftanın ilk iş gününde işlerine gitmek için sokağa çıktı

4 günlük yasağın ardından İstanbul'da trafik yoğunluğu

Koronavirüsle mücadele kapsamında İstanbul'unda aralarında bulunduğu 15 ilde dört gün boyunca sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Gece 00.00 itibariyle biten yasağın ardından İstanbullular sabah saatlerinde işlerine gitmek için evlerinden çıkarak yola koyuldu.

4-gunluk-yasagin-ardindan-istanbul-da-trafik-yogunlugu-733874-1.

Haftanın ilk iş gününde toplu taşıma kullanan yurttaşların maskelerini ve eldivenlerini takarak yolculuk ettiği görüldü.

Özel halk otobüsleri ve metrobüsler koltuk sayısının yarısı kadar yolcu alırken, otobüse binemeyen vatandaşların bir sonraki otobüsü beklediği görüldü.

4-gunluk-yasagin-ardindan-istanbul-da-trafik-yogunlugu-733875-1.

Boğaziçi (15 Temmuz Şehitler) Köprüsü'nde trafik yoğunluğu oluştu. Bağlantı yollarında da uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

4-gunluk-yasagin-ardindan-istanbul-da-trafik-yogunlugu-733882-1.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Yoğunluğu Haritası'nda trafik yoğunluğu saat 08.30 itibariyle yüzde 24 olarak ölçüldü. Ekiplerin yoğunluğu azaltma çalışmaları devam ediyor.