Sivas, Dersim Muş ve Hakkari'de, etkili olan kar yağışı nedeniyle, toplam 544 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

4  ilde 544 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Sivas, Dersim Muş ve Hakkari'de, görülen yoğun kar yağışı nedeniyle 544 yerleşim yerinin ulaşıma kapandığı bildirildi. Kentlerde görevli ekipler, yolları yeniden ulaşıma açmak üzere çalışma başlattı.

Köy yollarının kapandığı illerde devam eden çalışmalara ilişkin detaylar şöyle:

SİVAS

Sivas merkez ve ilçelerinde kar yağışı nedeniyle 37 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ekipler, bölgede iş makineleriyle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

2-ilde-169-koy-yolu-ulasima-kapandi-829412-1.

DERSİM

Dersim’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 132 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısını yaptığı kar yağışı Dersim’in yüksek rakımlı bölgelerinde dün akşamdan itibaren etkili olmaya başladı.

Gece de etkisini ara ara sürdüren kar yağışı nedeniyle şu ana kadar merkezde 8, Pülümür’de 40, Ovacık’ta 32, Nazımiye’de 21, Hozat’ta 17, Mazgirt’te 13, Çemişgezek’te ise 1 olmak üzere toplam 132 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için valilik koordinesinde İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.

Öte yandan Dersim-Erzincan karayolunu kullanan ağır tonajlı araçların zincirsiz geçişlerine izin verildiği, karayolları ekiplerinin de yollarda çalışma yürüttüğü kaydedildi.

2-ilde-169-koy-yolu-ulasima-kapandi-829420-1.

MUŞ

Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 86 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte 2 gündür etkili olan yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte 86 köy yolu ulaşıma kapanırken, şehir merkezi de beyaza büründü. Sabah saatlerinde işe gitmeye çalışan sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük yaşadı. İş yerlerini açmaya çalışan esnaf ise kapı önlerinde biriken karı temizledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, merkezde 30, Malazgirt’te 19, Varto’da 25, Korkut’ta 11, Hasköy’de 1 köy olmak üzere toplam 86 yerleşim yerinin kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığını bildirdi.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri de kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Muş’ta geçmiş yıllarda kar yağışının bu tarihlerde yoğun olduğunu belirten Mahmut Avcı, “Bu sene kar yağışımız çok çok gecikti. Bu nedenle kuraklık korkusu vardı. Allah’a şükür yağış yağdı. İnşallah ekinlerimiz de iyi olacak. Susuzluk sorunu da bu sayede ortadan kalkacak” dedi.

4-ilde-544-yerlesim-yeri-ulasima-kapandi-829427-1.

HAKKARİ

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 289 yerleşim yolu ulaşıma kapandı.

Akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı yüksek kesimlerde hayatı olumsuz yönden etkiliyor. Saat 08.00 itibariyle merkezde 21 köy ve 47 mezra, Şemdinli'de 18 köy ve 69 mezra, Yüksekova'da 57 köy ve 77 mezra yolu ulaşıma kapandı. Hakkari Valiliği, kapanan 289 yerleşim yolunun yeniden açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü açıkladı.