Koronavirüsle mücadele kapsamında Kayseri, Siirt, Bingöl ve Urfa’da birçok yerleşim yeri karantina altına alındı.

4 ilde birçok ev ve köy karantina altına alındı

Koronavirüs vaka sayısında beklenen düşüşün gerçekleşmediği Türkiye’de, artan vaka sayılarına ilişkin önlemler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak 4 ilde birçok ev ve köy karantina altına alındı.

KAYSERİ

Kayseri'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 3 katlı binada karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, merkez Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi'nde 12 daireli bir binada yaşan bir kişi, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Kayseri Şehir Hastanesi'ne başvurdu.

Hastaya uygulanan Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine 10 ailenin yaşadığı bina karantinaya alındı.

SİİRT

Siirt'te bir köy, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca bazı kararlar alındığı bildirildi.

Merkeze bağlı Yağmurtepe köyünde Covid-19 testi pozitif çıkan hasta ve bu kişilere teması olanların tespit edildiği belirtildi.

Salgının yayılmasının engellenmesi için köyün 14 gün karantinaya alınmasına karar verildiği kaydedilen açıklamada, yurttaşların sağlık başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için tedbirin alındığı, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı vurgulandı.

4-ilde-bircok-yerlesim-yeri-karantina-altina-alindi-754783-1.

BİNGÖL

Bingöl'de, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Kadir Ekinci başkanlığında olağanüstü toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 vakalarının tespit edildiği merkeze bağlı Gökdere köyünde hastalığın yayılmasını engellemek amacıyla bugünden itibaren 14 süreyle karantina kararı aldı.

Köye giriş çıkışlar ile taziye, komşuluk ilişkileri ve salgının yayılmasını artıracak her türlü faaliyet, ikinci bir karara kadar yasaklandı.

Karantina bölgesindeki yurttaşların ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanacak. Alınan kararlara uymayan yurttaşlara cezai işlem uygulanacak.

URFA

Urfa’da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 62 evde karantina uygulaması başlatıldı.


Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve bazı ilçelerde ikamet eden bazı kişilerin Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı. Bu kapsamda Akçakale'de 1, Birecik'te 2, Ceylanpınar'da 3, Eyyübiye'de 8, Haliliye'de 11, Harran'da 1, Hilvan'da 2, Karaköprü'de 10, Siverek'te 2, Suruç'ta 1 ve Viranşehir'de 21 adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan, kentte 117 evdeki karantina uygulaması da sona erdirildi.

AA-İHA