Koronavirüsle mücadele kapsamında bugün Balıkesir, Kars, Kütahya ve Şırnak’ta birçok yerleşim yeri karantina altına alındı.

4 ilde birçok yerleşim yeri karantina altına alındı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin alınan tedbirler kapsamında, Balıkesir, Kars, Kütahya ve Şırnak’ta çok sayıda ev, mahalle ve köyde karantina uygulaması başlatıldı.

Karantinaya alınan noktalara ilişkin detaylar şöyle:

BALIKESİR

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 ev karantinaya alındı.

İlçeye bağlı kırsal Sofular Mahallesi'nde Covid-19 tedbirleri kapsamında 15 evde karantina uygulanması kararlaştırıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Sofular Mahallemizde Covid-19 vakalarının görülmesi ve çok sayıda temaslı kişilerin bulunması nedeniyle hastalığın yayılımını önlemek amacıyla 15 hanenin İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 9 Kasım Pazartesi günü saat 19.00'ten itibaren karantinaya alınması kararlaştırılmıştır" ifadesine yer verildi.

KARS

Kars'ta bir köyde koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulanmaya başlandı.

Valilikten yapılan açıklamada, salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyonun sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla merkeze bağlı Esenyazı köyünün karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, Covid-19 tedbirleri kapsamında köye giriş ve çıkışların durdurulduğu kaydedildi.

4-ilde-bircok-yerlesim-yeri-karantina-altina-alindi-803359-1.

KÜTAHYA

Kütahya’nın Emet ilçesinde, salgın tedbirleri kapsamında 2 mahalledeki 13 apartmanın yanı sıra 1 okul ile 1 öğrenci yurdunda karantina kararı alındı.

Kaymakam Hasan Çiçek başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçede son günlerde artan koronavirüs vakalarına karşı yeni tedbir kararları aldı. Buna göre, Hamam Mahallesi’nde 27 cadde ve sokakta, Akpınar Mahallesi’nde ise 34 cadde ve sokakta bugünden itibaren karantina uygulanmasına karar verildi. Ayrıca Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Yurdu karantinaya alınırken, okulda da eğitime 14 gün ara verildiği açıklandı. Açıklamada, “Tarım ile uğraşanların arazide kalmak kaydı ile tüm gün faaliyetlerine izin verilmesine, kamu çalışanları, Bağ-Kur ve SSK kaydı olan işyeri sahiplerinin ve çalışanların faaliyetlerine izin verilmesine oy birliği ile karar verildi” denildi.

Karantina kararı alınan cadde ile sokaklarda yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı öğrenildi.

ŞIRNAK

Şırnak’ın Uludere ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 mahalle, 1 apartman ve 5 ev karantinaya alındı.

Uludere ilçesi merkezi ve köylerinde artan koronavirüs vakaları üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı. Kurul, 'Salgınının kamu sağlığına olumsuz etkilerini düşürmek, yayılmasını önlemek ve vatandaşları salgına karşı korumak' amacıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün tavsiyeleri doğrultusunda, Kılaban Mahallesi'ndeki Şafak Apartmanı ve 1 ev, Gülyazı köyündeki Şahbaz Mahallesi, İnceler köyündek 1 ev ile Şenoba beldesi Gazi Mahallesi'nde 2 evde karantina uygulanmasına karar verdi.