Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka sayısı 3 milyon 560 bini aşarken, iyileşenlerin sayısı da 1 milyon 157 bini geçti

4 Mayıs - Ülke ülke koronavirüs salgınında son durum | Vaka sayısı 3 milyon 560 bini aştı

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgınında enfekte olanların sayısı 4 Mayıs itibariyle 3 milyon 560 bini aştı.

Dünya genelindeki koronavirüs vaka verilerinin derlendiği Worldometers sitesine göre 4 Mayıs itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısı 248 bin 312'ye, vaka sayısı 3 milyon 567 bin 1'e ulaştı. Covid-19'dan iyileşenlerin sayısı ise 1 milyon 157 bini geçti.

Salgının merkezi haline gelen ABD’deki vaka sayısı ise 1 milyon 180 bin'i geçti. 4 Mayıs itibariyle ülkede toplam vaka sayısı 1 milyon 188 bin 421'e ulaştı, 68 bin 602 kişi ise hayatını kaybetti.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan ve anlık güncellenen harita ile koronavirüs salgının dünyadaki son durumunu görebilirsiniz.

Güncelleme-23:22
İSVEÇ'TE KORONAVİRÜS NEDENİYLE YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 2 BİN 769'A ULAŞTI

İsveç’te son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 90 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı 2 bin 769’a yükseldi.
Çin'de ortaya çıkarak dünya genelinde 3 milyon 600 binden fazla kişiye bulaşan ve 250 binden fazla kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa'da bilanço artıyor.

İsveç Ulusal Halk Sağlığı Kurumu, tarafından yapılan açıklamada son 24 saatte korona virüs nedeni ile 90 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 769’a yükseldiği duyuruldu. Kurum, ülkedeki toplam koronavirüs vaka sayısının 22 bin 721’e yükseldiğini aktarırken, hastanelerde bin 572 kişinin tedavi altında olduğunu açıkladı. Kurum ayrıca bin 5 kişinin virüsü yenerek taburcu olduğunu ifade ederken, virüsün en çok yaşlı bakım evlerini etkilediğini dile getirdi. Halk Sağlığı Kurumu, başkent Stockholm’de bulunan 400 yaşlı bakım evinin 212’sinin büyük risk altında bulunduğunu açıklarken, bakım evlerinde çok sayıda ölümün yaşandığını vurguladı.

Bulaşıcı Hastalıklar Doktoru Per Follin, yaptığı açıklamada "Yaşlıların birçoğu talimatları hatırlamak ve anlamakta zorluk çekiyor. Bu sadece Demans (Bunama) hastaları için geçerli değil" ifadelerini kullandı. İsveç Kraliyet Üniversitesi, tarafından yapılan araştırmada Stockholm'de yaşayanların 10’da 1’ine koronavirüs bulaştığı tespit edildi.

Güncelleme-21:00
FRANSA'DA CAN KAYBI 25 BİN 201'E YÜKSELDİ

Fransa'da yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ölü sayısı 25 bin 201'e yükseldi.

Koronavirüs salgını nedeniyle Fransa'da son 24 saat içinde 306 kişi hayatını kaybetti.

Fransa Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülkede yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısının 3 bin 696 olduğu ifade edildi.

Güncelleme-20:10
YASAKLARIN GEVŞETİLDİĞİ İSRAİL'DE İNSANLAR SOKAKLARA AKIN ETTİ

İsrail’de koronavirüs vakalarında yaşanan düşüşün ardından hükümet salgın ile mücadele kapsamında aldığı birçok önlemi gevşetirken, halk sokaklara akın etti.

Koronavirüs salgını nedeni ile birçok ülke ekonomik kriz ile karşı karşıya kalırken, birçoğu ise tedbirleri gevşeterek ekonomiyi canlandırmaya başladı. İsrail’de hükümet koronavirüs vakalarında yaşanan düşüsün ardından salgın ile mücadele kapsamında alınan önlemleri gevşetirken, halk sokaklara akın etti.

Hükümet, Cuma günü yapacağı oylama ile alışveriş merkezlerini, marketleri ve spor salonlarını yeniden açmayı planlıyor. Sağlık Bakanlığı, restoranların 16 Haziran’a kadar kapalı kalması konusunda baskı yaparken, Ekonomi ve Finans Bakanlığı, ise restoran, bar ve benzeri yerlerin Mayıs sonunda açılmasını istiyor.

İçişleri Bakanı Aryeh Deri, yaptığı açıklamada gelecek hafta Pazar günü 50 kişiye kadar düğünlere ve 20 kişiye kadar toplantılara izin vermek için hazırlık yaptıklarını aktardı. İsrail’de tedbirlerin gevşetilmesinin ardından sokağa çıkan insanların sosyal mesafe kurallarına uymadığı görülürken, birçoğu ise maske takmadı.

Güncelleme-19:08
İTALYA'DA CAN KAYBI 29 BİN 79'A YÜKSELDİ

İtalya'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 195 artarak 29 bin 79'a yükseldi.

Güncelleme-18:56
KUZEY KIBRIS'TA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ KALDIRILIYOR

Kuzey Kıbrıs'ta koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler 52 gün sonra kademeli olarak kaldırılmaya başlandı.

Koronavirüs salgını devam ederken, birçok ülke kademeli olarak normalleşme adımları atıyor. Kuzey Kıbrıs'ta koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler 52 gün sonra kademeli olarak kaldırılmaya başlarken, okullar, restoranlar ve bazı devlet kurumları kapalı kalmaya devam edecek.

Bakanlar Kurulu, tarafından sabah saat 06.00’dan itibaren şehirlerarası seyahat yasağının kaldırılmasına karar verilirken, Pazar günleri ise kısmi sokağa çıkma yasağının devam etmesi kararlaştırıldı. Kurul, ayrıca gece 21.00 ile 06:00 saatleri arasında uygulanan tam sokağa çıkma yasağının ise 15 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini açıklarken, sokakta maske takma zorunluluğu getirildiğini aktardı.

Sağlık Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamada işletmelerin çalışanlarına gerekli testleri yaptırması koşulu ile restoran, kafe ve büfelerin 11 Mayıs tarihinden itibaren paket servis hizmeti başlatılabileceğini aktardı. Öte yandan birçok esnaf yasakların kalkmasının ardından işyerlerine kavuşurken, bazı esnafların ise alınan önlemlere uymadığı görüldü.

Günceleme- 17:28
AZERBAYCAN'DA CAN KAYBI 26'YA YÜKSELDİ

Azerbaycan'da Covid-19 nedeniyle 51 yaşındaki 1 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 26'ya yükseldi. Azerbaycan Bakanlar Kuruluna bağlı Korona Virüs Operasyon Karargahı tarafından yapılan açıklamada, 51 yaşındaki 1 kişinin ise hayatını kaybetmesiyle ülke genelinde korona virüse bağlı toplam can kaybı sayısının 26'ya ulaştığı bildirildi. Açıklamada, 52 kişide daha korona virüs tespit edildiği, toplam vaka sayısının bin 984'e yükseldiği belirtildi. Ülke genelinde virüsü yenip iyileşenlerin sayısı 39 artarak toplam bin 480'e ulaştı.
Öte yandan Azerbaycan'da 3 bine yakın kişi karantinada tutulurken şu ana kadar 157 binden fazla koronavirüs testi yapıldı.


Güncelleme- 17:18

İSVEÇ'TE SON 24 SAATTE 90 CAN KAYBI

İsveç’te Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 90 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede virüs kaynaklı toplam ölü sayısı 2 bin 769’a çıktı.

İsveç'te son bir günde 90 kişinin daha koronavirüsten hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 2 bin 769’a yükseldi. Ülkede vaka sayısı ise son 24 saatte 404 artarak, 22 bin 721’e çıktı.


Güncelleme- 17:08

ABD'DE ÖLÜMLER 68 BİNİ AŞTI

ABD'de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1142 artarak 68 bin 636’ya yükseldi.


Güncelleme- 16:50

JAPONYA'DA CAN KAYBI 569'A YÜKSELDİ

Japonya'da korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 569'a yükselirken ülke genelindeki toplam vaka sayısı ise 16 bine yaklaştı.
Japonya Sağlık Bakanlığı ve yerel hükümetlerin verilerine göre, 20 kişinin daha Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 569'a yükseldi. Daha önce karantinaya alınan Diamond Princess adlı geminin yolcularından hayatını kaybeden 13 kişi haricinde ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 556'ya ulaşmış oldu.

Bugün ülke genelinde tespit edilen yeni vakalar ise Japonya’daki toplam vaka sayısını 15 bin 965'e taşıdı. Karantina gemisi Diamond Princess'in yolcu ve mürettebatından enfekte olan 712 kişi dışında Japonya'nın farklı eyaletlerinden toplam 15 bin 253 kişi koronavirüse yakalandı.


Güncelleme- 16:27

VİETNAM'DA OKULLAR AÇILDI

Koronavirüs salgınında Güneydoğu Asya ülkelerinde normale dönüş başladı. Onlardan biri Vietnam oldu. Vietnam'da 3 aydır kapalı olan okullar açıldı. Öğrenciler önlemler eşliğinde okula gitti.

Bir diğer Asya ülkesi Malezya da kademeli normalleşmeye geçti. Malezya'da 7 haftalık sokağa çıkma yasağının ardından bazı işyerleri açıldı sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.


Güncelleme- 16:16

KKTC'DE KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

KKTC'de koronavirüs tedbirleri kapsamında 23 Mart'tan bu yana uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağı sona erdi.

KKTC Bakanlar Kurulunun 29 Nisan'da aldığı karara göre, gündüzleri uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağı bugün son buldu.

Kısmi sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla özellikle başkent Lefkoşa'nın caddelerindeki insan ve araç yoğunluğu dikkati çekti.

Yasağın kaldırılmasının ardından yaklaşık 2 aydır kapalı olan birçok iş yeri de Bakanlar Kurulunun aldığı karar uyarınca açıldı.

Kamu binaları ve özel sektördeki iş yerlerinde salgınla ilgili alınması gereken hijyen ve temizlik önlemleri KKTC Sağlık Bakanlığı ekiplerince denetlenecek.


Güncelleme- 16:12

BANGLEDEŞ'TE VAKA SAYISI 10 BİNİ AŞTI

Güney Asya ülkesi Bangladeş'te Covid-19 vaka sayısı 10 bin 143'e yükselirken can kaybı ise 182'ye ulaştı.

İlk vakanın 8 Mart'ta görüldüğü ülkede Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 688 yeni vakanın kayıtlara geçtiği, toplam vaka sayısının 10 bin 143'e yükseldiği bildirildi. Virüs nedeniyle 5 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam ölü sayısının 182'ye ulaştığı belirtildi.

Ülkede şu ana kadar virüsü yenip iyileşenlerin sayısı bin 209 olarak açıklanırken toplam 87 bin 694 Covid-19 testi yapıldığı kaydedildi. Uzmanlar, ülkede yeterince Covid-19 testi yapılmamasına tepki gösterirken test yapılması halinde daha fazla vakanın kayıtlara geçeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan, Bangladeş'te korona virüsün yayılmasının engellenmesi için ülke genelinde sokağa çıkma yasağı devam ediyor.


Güncelleme- 13:42

ALMANYA'DA KUAFÖRLER 42 GÜN SONRA YENİDEN AÇILDI

Almanya’da korona salgınına karşı alınan tedbirler kademeli olarak gevşetilmeye devam ederken, bugün kuaför salonları yeniden hizmet vermeye başladı. Bugün açılması kararlaştırılan hayvanat bahçeleri, çocuk oyun alanları ve müzeler gerekli hijyen önlemleri alınmadığı için henüz açılamazken, kuaförler 42 gün aradan sonra yeniden hizmet vermeye başladı.

Sabahın erken saatlerden itibaren yoğunluk yaşayan kuaför salonlarında çok sıkı hijyen kurallarına uyularak müşteriler ağırlanıyor. Kuaför ve müşterinin maske takma zorunluluğu bulunurken, kuaföre tek kullanımlık eldiven takma şartı da getirildi. Ayrıca müşterilerin içeride beklemesine izin verilmiyor. Müşteriler sosyal mesafe kuralına uymak şartıyla dışarıda sıra bekliyor. Saç kesimi biten müşterileri saçı bir kez daha yıkandıktan sonra salondan ayrılıyor.


Güncelleme- 13:39

İSPANYA'DA KADEMELİ NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLADI

İspanya'da normale dönüş süreci bugün kademeli olarak başlarken ülkede koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kademeli olarak hafifletiliyor. Süreç 4 aşamadan oluşurken, bugün ülkedeki kuaför gibi küçük işletmelerin randevu sistemiyle açılmasına izin verildi. Ülkede restoran ve barlar da yeniden iş başı yaptı. Restoranların paket servis ile hizmet vermesine izin verildi. Az nüfusa sahip 4 İspanyol adasında da dükkanlar, pazar yerleri ve kütüphaneler sınırlı kapasiteyle yeniden açıldı.


Güncelleme- 13:07

YUNANİSTAN'DA 42 GÜN SONRA BİR İLK

Yunanistan’da koronavirüs salgını nedeniyle alınan sıkı tedbirler gevşetilerek hayatın normalleşmesi için ilk adım atıldı. Yunanistan’da yaşayanlar 42 gün sonra bugün yeniden sokağa çıkabilecek.

Ülkedeki berberler, kuaförler, spor malzemesi satan dükkanlar, kitapçılar, çiçekçiler ve güzellik salonları da bugün açılıyor. Kamu sektöründe kısıtlamaların devam edeceği Yunanistan’da bu hafta işe gidenlerin sayıları artacak. Metro ve otobüs seferleri arttırılırken, toplu taşıtlarda maske takmak zorunlu olacak.

Yunanistan hükümetinin Mayıs sonuna kadar kademeli olarak tedbirleri gevşetmesi, tüm dükkanların 11 Mayıs’tan sonra açılması, 1 Haziran’da ise restoran ve kafelerin açılması bekleniyor. Gelecek hafta lise son sınıf öğrencilerinin ders başı yapması, ortaokullarda ise 17 Mayıs sonrası eğitime başlanması planlanıyor.

Bugüne kadar 2 bin 626 koronavirüs vakasının tespit edildiği Yunanistan’da bin 441 kişi hayatını kaybetti. Yunanistan’da 23 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.


Güncelleme- 12:35

İZLANDA'DA HAYAT NORMALE DÖNMEYE BAŞLIYOR

Semptom görülmeyenler dahil enfekte kişileri bulmak ve karantinaya almak için test ve takip uygulamasını titizlikle yürüten ülkede bugün liseler, üniversiteler, kuaförler, dişçiler ve diğer iş yerleri 6 haftalık aradan sonra yeniden açılıyor.

İzlanda'nın 360 binlik nüfusunun, virüsün kontrol altına alınmasında kısmen de olsa etkili olduğu düşünülüyor.

Ülkede vakaların sıkı karantinası ve temas kurdukları kişilerin takibi sayesinde toplumsal tecride ihtiyaç duyulmazken, Covid-19'un görüldüğü yerlerden İzlanda'ya gelen herkes 14 gün boyunca karantinada tutuldu.

Toplam 19 bin kişinin iki haftalık karantinaya alındığı İzlanda'da ilkokullar, bazı kafe ve restoranlar, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde açık kaldı, 20'den fazla kişinin bir araya gelmesine izin verilmedi ve kişilerin birbirlerine 2 metre mesafede durmaları istendi.

İzlanda ayrıca 6 haftada 50 bin kişiye, yani nüfusunun yüzde 13'ünden fazlasına test yapmayı başardı.

Bugün itibarıyla ülkede 50'ye kadar katılımcıyla toplantılara, lise ve üniversitelerde derslerin devamına, bar, jimnastik salonu ve yüzme havuzu hariç tüm işletmelerin açılmasına izin verildi.

İzlanda'da ilk yeni tip koronavirüs vakası 28 Şubat'ta görülmüş, 5 Mart'ta Ischgl, yüksek riskli bölge ilan edilmiş, salgın zirveye çıktığında günlük vaka sayısı 106'ya ulaşmıştı.

Ülkede bugüne kadar 1799 vaka tespit edilirken, 10 kişi Covid-19'dan yaşamını yitirdi.

4-mayis-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-vaka-sayisi-3-milyon-560-bini-asti-726507-1.


Güncelleme-12:16
İSPANYA’DA SON 24 SAATTE 164 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İspanya’da son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 164 kişi yaşamın yitirdi. Ülkede salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı şimdiye kada toplamda 25 bin 482 oldu


Güncelleme-11:10
RUSYA’DA TOPLAM VAKA SAYISI 145 BİN 268’E YÜKSELDİ

Rusya’da son 24 saaate 10 bin 581 kişide daha koronavirüs (Covid-19) tespit edildi. Ülkede toplam vaka sayısı 145 bin 268’e yükseldi.

Rusya’da koronavirüs vakalarındaki kritik artış devam ediyor. Son 24 saatte ülke genelinde 10 bin 581 kişide daha virüs tespit edildi. Ülkede toplam vaka sayısı 145 bin 268’e yükselirken; toplam can kaybı da 1356’ya ulaştı.


Güncelleme-10:45
YUNANİSTAN'DA NORMALLEŞME SÜRECİ

Yunanistan’da normalleşme süreci bugün başladı. Ülkede sokağa çıkma yasağı 42 gün sonra kaldırılırken, bazı dükkanlar yeniden açıldı.

Yunanistan’da korona virüs salgını nedeniyle alınan sıkı tedbirler gevşetilerek hayatın normalleşmesi için ilk adım atıldı. Yunanistan’da yaşayanlar 42 gün sonra bugün yeniden sokağa çıkabilecek.

Ülkedeki berberler, kuaförler, spor malzemesi satan dükkanlar, kitapçılar, çiçekçiler ve güzellik salonları da bugün açılıyor. Kamu sektöründe kısıtlamaların devam edeceği Yunanistan’da bu hafta işe gidenlerin sayıları artacak. Metro ve otobüs seferleri arttırılırken, toplu taşıtlarda maske takmak zorunlu olacak.

Yunanistan hükümetinin Mayıs sonuna kadar kademeli olarak tedbirleri gevşetmesi, tüm dükkanların 11 Mayıs’tan sonra açılması, 1 Haziran’da ise restoran ve kafelerin açılması bekleniyor. Gelecek hafta lise son sınıf öğrencilerinin ders başı yapması, ortaokullarda ise 17 Mayıs sonrası eğitime başlanması planlanıyor.

Bugüne kadar 2 bin 626 korona virüs vakas��nın tespit edildiği Yunanistan’da bin 441 kişi hayatını kaybetti.
Yunanistan’da 23 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.


Güncelleme-10:28
KANADA’DA YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 3 BİN 744’E YÜKSELDİ

Kanada Federal Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülke genelinde 3 bin 462 olan koronavirüs kaynaklı ölümler, 312 artışla 3 bin 774’e çıktı. Vaka sayısı da 4 bin 664 artarak 54 bin 810'dan 59 bin 474'e yükseldi.

ONTARIO VE QUEBEC SALGININ MERKEZİ

Ontario ve Quebec, koronavirüs salgınında kaydedilen vaka ve ölüm sayılarının yüzde 90’dan fazlasının görüldüğü eyaletler oldu.

Quebec eyaletinde 31 bin 865 vaka ve 2 bin 205 ölüm, Ontario'da 17 bin 553 vaka ve 1308 ölüm yaşandı.

BAZI İŞLETMELER BUGÜN AÇILIYOR

Kanada’nın Ontario, Quebec, Alberta, Manitoba ve Saskatchewan eyaletlerinde, koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler gereği kapanan bazı iş yerlerinin bugünden itibaren yeniden açılmasına izin verildi.

Buna göre, Manitoba, Saskatchewan ve Alberta’da müzeler, kütüphaneler, perakende işletmeler ve restoranlar yarı kapasitede yeniden açılacak. Bu eyaletlerde, diş hekimliği ve fizyoterapi gibi tıbbi hizmetler de belirlenen kurallar çerçevesinde verilmeye başlayacak.

Uygulama Ontario ve Quebec eyaletlerinde çok kapsamlı olmayacak. Bu eyaletlerde sera ve bağ-bahçe malzemeleri satan iş yerleri gibi mevsimlik satış yapan yerlerin açılmasına izin verildi.

Quebec eyaleti, Montreal gibi nüfusun yoğun olduğu şehirlerde, şehir dışındaki işletmelerin açılmasına öncelik veriyor. (AA)


JAPONYA BAŞBAKANI’NIN OHAL’İ UZATMASI BEKLENİYOR

Japonya televizyonu NHK’nın bildirimine göre, Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin bugün OHAL’i Mayıs sonuna kadar uzatması bekleniyor.

Hükümetin ayrıca, 15 bin kişinin enfekte olmasına ve 500’den fazla insanın yaşamını yitirmesine sebep olan koronavirüsle mücadele amacıyla yeni önlemler alması da bekleniyor.

Abe’in, çarşamba günü sona erecek olan OHAL uygulamasının uzatılması hakkında bir açıklama yapması da bekleniyor. OHAL, hükümete sokağa çıkma yasağı ve iş yerlerini kapatma gibi yetkiler veriyor ancak kurallara uyulmamasının herhangi bir cezai yaptırımı bulunmuyor.

Virüs nedeniyle adeta çöken ekonomik aktivitenin, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisini derin bir daralmaya sokması bekleniyor ve daha fazla komu harcamasını gerektiriyor. Bu durum için Japonya Parlamentosu, geçen hafta 1.1 trilyon dolarlık teşvik paketi açıklamıştı.


TRUMP, YIL SONUNA KADAR AŞIYI BULACAKLARI KONUSUNDA EMİN

ABD Başkanı Donald Trump, Fox’a verdiği röportajda, 2020 yılı sonuna kadar koronavirüs aşısını bulma konusunda kendilerine güvendiklerini belirtti. Ancak Trump’ın pandemi ekibi, aşı için en az 18 ay daha olduğunu söylemişti. Trump ayrıca, koronavirüs nedeniyle 100 binden fazla Amerikalının yaşamını yitirebileceğini ifade etti.


Güncelleme-09:50
YENİ ZELANDA’DA YENİ VAKA TESPİT EDİLMEDİ

Yeni Zelanda Sağlık Genel Direktörü Dr. Ashley Bloomfield, yaptığı açıklamada, yeni Kovid-19 vakasına rastlanmadığını, toplam doğrulanan ve şüpheli vaka sayılarının dün ile aynı kaldığını belirtti.

Rakamların cesaret verici olduğunu ancak sonucun "zamanda bir anı yansıttığını" ifade eden Bloomfield, "Bu konudaki disiplini sürdürmek ve uyanık olmak bizim için çok önemli." dedi.

Bloomfield, sonucun "bir kutlama sebebi ve tüm ülkenin çabalarının simgesi" olduğunu kaydetti.

Yeni Zelanda'da bugüne kadar 1487 yeni tip koronavirüs vakasına rastlanırken, virüs nedeniyle 20 kişi hayatını kaybetti, virüse yakalanan 1276 kişi iyileşti.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 27 Nisan'da, ülkesinin yeni tip koronavirüse karşı verdiği savaşı "kazandığını" belirtmişti.

Ülke genelinde "dördüncü seviyede" uygulanan yasak ve kısıtlamaların yerine geçen hafta çalışma, alışveriş, dışarı çıkma ve bazı su sporlarının yapılmasına izin veren daha hafif kuralların bulunduğu "üçüncü seviye" devreye girmişti. (AA)


ALMANYA'DA YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 6 BİN 866'YA YÜKSELDİ

Koronavirüs salgını Avrupa'da can almaya devam ederken, Almanya virüsle en iyi mücadele eden ülkeler arasında yer aldı. Ülkede son 24 saatte koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 54 olarak açıklandı.

Küresel tehdit haline gelen koronavirüs salgınında Almanya, 165 bin 664 kişi ile dünyada en çok vakanın görüldüğü 6’ıncı ülke olmasına rağmen, söz konusu vakalardan 132 bin 700’ünün iyileştiği açıklandı. Ülkede aktif vaka sayısının 26 bin 98 olduğu belirtilirken; salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 6 bin 866’ya çıktı.


BREZİLYA'DA 275 KİŞİ DAHA YAŞAMINI Y��TİRDİ

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede Covid-19 yüzünden ölenlerin sayısı 275 artışla 7 bin 25'e, vaka sayısı da 4 bin 588 artarak 101 bin 147'ye yükseldi.

Ayrıca, ülkede 42 bin 991 kişi iyileşirken, hayatını kaybedenlerden 1364 kişinin ölüm sebebi ise netleştirilmeye çalışılıyor.

Nüfusu 210 milyona yaklaşan Brezilya, Latin Amerika'da Covid-19 salgınından en çok etkilenen ülke konumunda bulunuyor.

Bölgede ilk Covid-19 vakası ve virüs kaynaklı ölüm de Brezilya'da gerçekleşmişti.