Konya’da öğrencilerini cinsel saldırıya maruz bırakan Muay Thai Antrenörü Mehmet Ali Acar hakkında 69 yıl hapis cezası talep edildi.

4 sporcuya cinsel istismarda bulunan Mehmet Ali Acar'a 69 yıl hapis istemi

Konya’da 3'ü çocuk 4 muay thai sporcusuna cinsel saldırıda bulunan Mehmet Ali Acar isimli antrenör hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve Çocuğun cinsel istismarı' suçlarından 69 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DHA'da yer alan habere göre, Konya'da, 10 Mart'ta polis merkezine giden muay thai sporcusu F.A., şubat ayında Türkiye Şampiyonası için gittikleri Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde kaldıkları otelin asansöründe antrenörü ve o dönem muay thai il temsilciği görevini yürüten Mehmet Ali Acar'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyerek şikayetçi oldu.

F.A. polisteki ifadesinde, "Daha sonra bu olayı iki arkadaşıma anlattım. Arkadaşlarım bunu duyunca ağlayıp, 'aynı şeyleri bize de yaptı' dediler. Onlar da gidip şikayette bulundular. Mehmet Ali Acar'ın lisansımı iptal etmesinden korktum" dedi.

Şikayet üzerine gözaltına alınan Acar, suçlamaları kabul etmeyerek, kendisine iftira atıldığını ileri sürdü. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Mehmet Ali Acar yaklaşık 1,5 ay kaldığı cezaevinden tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

7,5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Mehmet Ali Acar hakkında Kozaklı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Kozaklı Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Acar'ın üzerine atılı suçu işlediğine dair yeterli suç şüphesi varlığı ve delillerin bulunduğunun anlaşıldığı belirtildi. Acar hakkında 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı ve nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 2 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame Kozaklı Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilip, dava açıldı.

3 ÖĞRENCİSİNE İSTİSMARDAN TUTUKLANDI

Mehmet Ali Acar, F.A.'ya yönelik eylemi nedeniyle tutuksuz yargılanırken, yaşları 18'den küçük 3 kız öğrencisine daha cinsel istismar olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alındı. Acar, çıkarıldığı Konya 4'üncü Sulh Ceza Hakimliğince 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 24 Temmuz tarihinde tutuklandı.

69 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Cumhuriyet Savcısı tarafından Acar hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve Çocuğun cinsel istismarı' suçlarından 69 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianame Konya Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede şüpheli Mehmet Ali Acar'ın bir kız öğrencisi ile 3 kez zorla cinsel ilişkiye girdiği belirtildi. Öğrenci verdiği ifadesinde, "2018 yılının sonlarına doğru spor kursuna gitmeye başladım. Mehmet Ali A. 2019 yılının ocak ayında beni eve götürdü. Burada bana tacizde bulundu. 2019 yılında maç için Antalya'ya gidecektik. Beni gece yarısı evden aldı. Antalya'ya gitmeden evde biraz dinlenelim dedi. Eve geldiğimizde kıyafetlerimi zorla çıkartarak benimle ilişkiye girdi. Antalya'dan döndükten sonra da tehdit ederek benimle 2 kez daha zorla ilişkiye girdi" dedi. İddianamede, alınan raporla da bunun tespit edildiği kaydedildi.

Diğer iki kız öğrenci ise şüphelinin kendilerini genellikle antrenman esnasında ve müsabakalar için gittikleri illerde kaldıkları otelde fiziki tacizde bulunduğunu ileri sürdü.