Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz; Memleket Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti ile ittifak çalışmaları yürüttüklerini, çok yakın bir zamanda da nihai toplantılarını gerçekleştireceklerini belirtti. İsim ve program oluşturmalarının ardından açıklama safhasına geçileceğini söyleyen Öz, "Biz açıklamamızı Anıtkabir’de yapacağız" dedi.

4 siyasi partili yeni bir ittifak geliyor: "Açıklamamızı Anıtkabir’de yapacağız"

Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimi için 6 ay kala siyasi partilerin ittifakları da netleşmeye başladı. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ile Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ardından gözler kuruluş çalışmaları uzun süredir devam eden dördüncü ittifakın ne zaman ilan edileceğine çevrildi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre; Memleket Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi, uzun istişarelerinin ardından birlikte yürüme kararı aldı.

Yürüttükleri ittifak çalışmalarına dair bilgi veren Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, dört siyasi parti genel başkanlarının önümüzdeki haftalarda yan yana basının karşısına çıkacağını söyledi, “Biz açıklamamızı Anıtkabir’de yapacağız” dedi.

"İTTİFAKIMIZI DÖRT PARTİYLE YAPIYORUZ"

İttifak çalışmaları kapsamında toplantılarını çarşamba günleri yaptıklarını, çok yakın bir süreçte de nihai toplantılarını gerçekleştireceklerini belirten Vecdet Öz, “İsmi ve programının oluşturulmasının ardından açıklama safhasına girilecek” diye konuştu.

Memleket Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi olarak ittifakı kuracaklarını, başka bir siyasi partinin ittifakta yer almadığını belirten Öz, “İttifak dikey olarak oluştu. Ama bize bir sürü parti destek veriyor. Yatay olarak büyümemiz gerçekleşiyor. Örneğin Adalet Partisi’ni destekleyen iki üç siyasi parti var. Bu ittifakta yer almayabilirler ama destekleri bizimle. Biz ittifakımızı dört partiyle yapıyoruz. Mutabık kaldık” diye konuştu.

Oluşturulacak yeni ittifaka Milli Yol Partisi’nin de katılımı gündeme gelmişti. Adalet Partisi Genel Başkanı Öz, söz konusu katılıma dair, “Arzu ediyorduk ama şimdilik dört parti ile yola çıkma kararı aldık” ifadelerini kullandı.

"AÇIKLAMAMIZI ANITKABİR’DE YAPACAĞIZ"

Dört siyasi partinin genel başkanlarının ne zaman ortak fotoğraf vereceği de merak konusu. Bunun çabası içerisinde olduklarını söyleyen Öz, “Biz zaten yan yanayız, beraberiz. İnşallah basın önüne de önümüzdeki haftadan sonra çıkacağımızı düşünüyorum. Biz açıklamamızı Anıtkabir’de yapacağız. Çünkü bizim partimizin kırmızı çizgileri var. Atatürkçü, cumhuriyetçi, Kuvâ-yi Milliyeci ruhla yola çıkıyoruz. Hiç taviz yok” diye konuştu.

"LAİKLİK KARŞITLARI BİZİMLE BERABER OLAMAZ"

İttifakın ismi konusundaki çalışmaların devam ettiğini, bunun da önümüzdeki hafta içerisinde belli olacağını söyleyen Vecdet Öz, “Amacımızı ifade eden güzel bir ismimiz olacaktır” dedi.

Öz, ittifakın amacına dair ise şunları kaydetti:

“Türkiye’nin kuruluş kodlarına, Kurtuluş Savaşı felsefesine, Atatürk’e, cumhuriyete uygun olacaktır. Türkiye’nin en büyük eksiği de bence bu. Bizim en önemli farkımız milli vicdanımız, yerli ve milli oluşumuz. ‘Kırmızı çizgilerimizi ihlal etmek pahasına büyüyelim’ demiyoruz. Türkiye’nin kuruluş felsefesine ters düşecek hiçbir fikriyatı benimsemiyoruz. Bizimle birlikte olacak kim varsa Atatürk ile yan yana duracak bir ölçekte olması lazım. Atatürk karşıtları, laiklik karşıtları bizimle beraber olamaz. Hedefimiz Türkiye’nin kuruluş kodlarına Türkiye’yi geri çevirmek, milli bir ekonomi, milli bir kalkınma ve milli çizgiden taviz vermeden, cumhuriyet nasıl kurulmuşsa bayrağı düştüğü yerden kaldırmak.”

"'YAPMAYIN, ETMEYİN' DİYE ARIYORLAR"

İttifak çalışmaları sürecinde baskı engelleme girişimleriyle de karşılaştıklarını aktaran Öz, bu duruma ilişkin ise, “Münferit aramalar oluyor. Çeşitli partilerden ‘yapmayın, etmeyin’ diye arıyorlar. ‘Bize katılın’ diyorlar. Böyle bir şey yok. Bizim felsefemize uygun olmayan bir yere icabet etmemiz uygun olmadığı gibi bizim kurduğumuz yapıya kolay kolay bunun dışındaki partinin bizimle beraber olması mümkün değil” diye konuştu.