'4. turda adayımız yoksa geçersiz oy kullanacağız'

Seçimlerin ardından koalisyon müzakerelerinde kilit parti olarak görülen MHP, Meclis Başkanı seçimlerinde de diğer partilerin adaylarını desteklemeyeceğini açıkladı.

3. ve 4. tur oylamaları öncesi sabah saatlerinde grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “4. turda da adayımıza oylarımızı kullanacağız. Diyeceksiniz ki 'iki adayın dışında isim yok' 80 tane geçersiz oy çıkacak demektir, bunun manası odur" dedi.

Adayları Ekmeleddin İhsanoğlu dışında başka bir isime destek vermeyeceklerini vurgulayan Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aynı isimde birleşen CHP’ye çağrıda bulunarak, “"MHP, tüm oylamalarda Meclis'te bulunarak Sayın İhsanoğlu'nu sonuna kadar destekleyecek ve demokratik tavrını gösterecektir. Sayın İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı olması yönünde siyasi faaliyet gösteren CHP'nin, TBMM Başkanı seçiminde tutarlılık imtihanından geçeceği çok açıktır" ifadelerini kullandı.

ALTERNATİFLER TÜKETİLİRSE…
MHP, koalisyon görüşmeleri için ise yine diğer önceliğin diğer partilerde olması gerektiğini yineledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine yaptığı Başbakanlık teklifini yine eleştiren ve AKP ile HDP’ye “çözüm koalisyonunu kurun da görelim” mesajını gönderen Bahçeli, konuşmasında sonunda ise partisinin “muhataplarında samimiyet bulursa elbette ki koalisyonu konuşmaktan kaçınmayacağını “söyledi.

Bahçeli, partinin çizgisinden taviz vermeyeceğini belirtirken, “Eğer ki tüm alternatifler tüketilir ve siyasi istikrarsızlık baş gösterirse, Türkiye’yi Allah’ın izniyle namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız” diye konuştu.

Partimizi hedef alan siyasi mühendisliği fedakarca görev yapan teşkilatımız elinin tersi ile itmiştir. Yandaş medyanın tezvirat ve tuzaklarını yararak iktidarın kullandığı devlet imkanlarına göğüs gererek TBMM’ye geldiniz.

Çözüm sürecine olan karşıtlığını da yineleyen Bahçeli, ilk förmülün AKP-HDP koalisyonu olduğunu savundu. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu iki parti çözüm isimli ihanet sürecinde aynı kareye girmişlerdir. Çözüm isimli ihanet sürecinin uygulamasını aşama aşama görmek bizlerin en doğal hakkıdır. AKP ile HDP eğer samimiyseniz işte size fırsat işte size imkan. Haydi durmayın beklemeyin çözüm koasliyonunu kurun da görelim. AKP-HDP olmazsa toplam yüzde 65,82 oy oranı ve 390 milletvekiliyle AKP-CHP koalisyonu kurulabilecektir.”