4. Uluslararası Didim Zeytin Festivali’ne büyük ilgi

BİRGÜN İZMİR

Didim Zeytin Festivali Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi ve Didim Ziraat Odası işbirliğiyle 4. kez yeniden düzenlendi. Festival Kapsamında Apollon Tapınağı’na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi, stantlar gezildi ve festivalin açılışı gerçekleşti.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, "Arada bir mola verdik ama ağaçlarımız büyüdü. 1 milyon 200 bin ağacımız var. İlçemizin bir turizm ve tarım kenti olmasını yerel yönetici olarak çok istiyorum. Tüm dünyada yol alan agro turizmin aynı zamanda zeytinle birleştirerek tarım-turizm kenti olmaya adayız. Kurumlar arası işbirliğini geliştirmek amacımız, hepimiz tek bir yürek olarak ilçemizde hizmet etmemizi gerektiren ne varsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım da, "Amacımız yerel ürünlerimizi ve markalarını öne çıkarmak, bölgemizde zeytinyağını geliştirmek ve birlikte hareket etmeyi teşvik etmek ve halkı bilinçlendirmek olacaktır" dedi.

3 günlük program kapsamında festivalde paneller ve yemek yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere, ödülleri protokol tarafından verildi. Festival, protokol ve vatandaşların Zeytinyağı fabrikasının ziyareti ve zeytin hasadı ile son buldu.

4-uluslararasi-didim-zeytin-festivali-ne-buyuk-ilgi-636536-1.