40 yıl geçti ama sorunlar aynı

BERFİN ŞENGİL

İstanbul’da da TMMOB üyeleri, Makina Mühendisleri Odası’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, “Bundan tam 40 yıl önce ekonomik kriz karşısında mühendis, mimar ve şehir plancılarının hak kayıplarını ve ücret adaletsizliklerini protesto etmek için gerçekleştirdikleri eylem, teknik elemanların üretimden gelen gücünü ortaya koydu. Bizler için 19 Eylül, ülkesi için düşünen, planlayan, üreten mühendis, mimar ve şehir plancılarının kendi öz güçlerinin farkına vardığı tarihtir” dedi.

Aradan 40 yıl geçmesine rağmen bu ülkede emeğiyle geçinenlerin gündemlerinin neredeyse hiç değişmediğini vurgulayan Akçelik, “İşsizlik, hayat pahalılığı, düşük ücretler, güvencesizlik, özlük haklar ve örgütlenme sorunları, mühendis, mimar ve şehir plancılarının öncelikli sorunları olmaya devam ediyor. Ekonomik kriz, tüm halkımız gibi mühendis, mimar ve şehir plancılarının da hayatlarını zorlaştırıyor. Tek adam rejimi altında emeğimiz değersizleşirken, özlük haklarımız da giderek budanıyor” diye konuştu.

“Bizler mesleğini bilimden, üretimden ve toplumdan yana kullanan bir mücadele geleneğinin sürdürücüsüyüz” diyen Akçelik, TMMOB’nin bilim ve tekniği esas alan, kamu çıkarını savunan, eşitlik, özgürlük ve demokrasiden yana tavrını korumaya devam edeceğini vurguladı.