42 yıldır bitmeyen karanlık

HABER MERKEZİ

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Abdi İpekçi’nin Şişli Nişantaşı’ndaki evinin önünde ülkücü katil Mehmet Ali Ağca tarafından düzenlenen suikast sonucu katledilmesinin üzerinden 42 yıl geçti. İpekçi’nin ölümüne ilişkin pek çok nokta, aradan geçen onlarca yıla rağmen hâlâ aydınlatılmadı. Katilin bağlantıları, cezaevinden kaçışı ve cinayetin ardındaki güçlere dair birçok soru henüz yanıtsız kaldı.

Sevenleri ve gazeteci meslektaşları her yıl olduğu gibi bu yıl da İpekçi’yi anmak için bir araya gelecek. İpekçi’nin Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında saat 11.00’de gerçekleştirilecek törene İpekçi ailesinin yanı sıra mesai arkadaşları ve dostları katılacak.

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, İpekçi’nin evrensel gazetecilik ilkelerinden ödün vermeden mesleğini yaptığına dikkat çekildi. Açıklamada, “İpekçi cinayetinde tetiği çektiren karanlık güçlerin hala ortaya çıkarılmamış olması ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılamaması günümüzde de gazetecilere yönelen tehditlerin, saldırıların sürmesinde önemli rol oynamaktadır” ifadeleri yer aldı. “Gazeteci cinayetleri demokrasi ve siyaset ayıbıdır” denilen açıklamada Abdi İpekçi’yi bir kez daha sevgiyle anarken gazetecilere yönelik saldırı ve cinayetlerdeki ‘cezasızlık’ uygulamasından vazgeçilmesi için çağrımızı yineliyoruz” vurgusu yapıldı.