43 ülkeden 164 film  izleyicisini bekliyor

Kültür Sanat Servisi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 41. İstanbul Film Festivali, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan açılış töreniyle başladı. Törene Türkiye’den ve yurt dışından, başta festivalde gösterilecek filmlerin ekipleri olmak üzere birçok konuk katıldı. Sunuculuğunu Cem Davran’ın üstlendiği 41. İstanbul Film Festivali açılış töreninde festivalin sinema onur ödüllerinin yanı sıra festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri de verildi. Törende festivalin yarışmaları ile jüri üyeleri tanıtıldı. 41. İstanbul Film Festivali’nde Uluslararası ve Ulusal Yarışma, Genç Ustalar, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film Yarışması olmak üzere beş başlık altında 57 film yarışıyor. Yarışma filmlerinin gösterimleri festivalin ilk günü, dün başladı.

ÖDÜLLER VERİLDİ

41. İstanbul Film Festivali’nin ilk Sinema Onur Ödülü, oyunculuğunun yanı sıra kamera arkası ve eğitmenlik gibi farklı disiplinlerdeki çalışmalarıyla sanat dünyamıza büyük katkılarda bulunan çok yönlü bir isim olan Gülsen Tuncer’e sunuldu. Gülsen Tuncer’in ödülü yönetmen Engin Ayça tarafından verildi. Festivalin ikinci Sinema Onur Ödülü ise Meral Çetinkaya’ya sunuldu. Meral Çetinkaya’ya ödülünü oyuncu Güler Ökten verdi.

İstanbul Film Festivali dünya sinemasının en yeni örnekleri, usta yönetmenlerin son filmleri, yeni keşifler ve kült yapıtların aralarında bulunduğu 135 uzun ve 22 kısa metrajlı filmden oluşan zengin programıyla 41’inci kez sinemaseverlerle buluşuyor. İki yılın ardından sinema salonlarına dönen festivalde 12 gün boyunca, 14 bölümde 43 ülkeden 164 yönetmenin filmleri gösterilecek. Gösterimlerin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetler, konser ve özel etkinlikler de festival kapsamında yer alacak.