Binlerce kişinin 25 yıldır ikamet ettiği Kuşadası Uydukent ve ona bağlı kooperatiflerin konutları, kış günü ve pandemi koşullarında yine karanlıkta kalma riskiyle karşı karşıya

460 aile kooperatif birliği mağduru

Berkay SAĞOL

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde oturma ruhsatları bulunmayan 2 bin 380 konutlu Uydukent Kooperatifler Birliği bünyesindeki üç kooperatife üye 460 aile mağdur oldu. Dağıtım firması AYDEM ortak sayaç üzerinden alınan elektriğin toplam 239 bin TL'lik borcunun ödenmesini, aksi takdirde elektriklerin kesileceğini bildirdi.

AYDEM aboneliği olmayan konutların elektriği toplu fatura ile birliğe kesiliyor ve birlik tarafından hane başına tek tek fiyatlandırılıyor. Yurttaşlar ise kendi faturalarını ödediklerini, kooperatif yönetiminin toplanan elektrik paralarını zimmete geçirdiğini ve AYDEM’e gerekli fatura ödemesinin yapmadığını iddia ediyor.

“YİNE ELEKTRİKSİZ KALACAĞIZ”

Kooperatif sakinleri tutarsız ve fahiş fiyattaki daire başına belirlenen elektrik faturalarının kooperatifte çalışan personelin kişisel hesaplarına para yatırdıklarını, şahsi elektrik sayaçlarını dahi göremediklerini belirttiler.

Kooperatif yönetimi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan yüzlerce üye, isyanlarını ve kaygılarını "Yaşlımız ve hastamız var, bu soğuk kış günlerinde yine elektriksiz kalacağız. Yönetim elektrik parası paravanıyla bizi hortumlamadan ne zaman vazgeçecek? Hukuk devletinde yaşıyoruz. Bir an önce soruna çözüm üretilmesini bekliyoruz" sözleriyle dile getirdi.