Temmuz ayında netleşecek emekli memur zammı için belirleyici olacak mayıs ayı enflasyon oranı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Buna göre emekli ve memur maaşları için zam oranı, şimdiden yüzde 35'i geçti. Haziran ayındaki enflasyon verisiyle zam farkında son rakam netleşecek.

5 aylık enflasyon farkı netleşti: Memur ve emekli maaşlarındaki zam oranı ne olacak?

Temmuz ayı yaklaşırken memur ve emeklilere yapılacak zamma ilişkin tablo da netleşiyor. Mayıs ayı enflasyon rakamının açıklanmasıyla birlikte emekli ve memur maaşları için zam oranı şimdiden yüzde 35'i geçti. Kesin zam oranı ise 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarıyla belirlenecek. Temmuz zammı için belirleyici olacak 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 40’ın üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon yıllık bazda yüzde 73,50 düzeyinde gerçekleşti.Türkiye İstatistik Kurumu’nun mayıs ayı enflasyon verilerine göre, haziran ayında enflasyon sabit kalsa dahi temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarında yüzde 35.64, memur maaşları ve emekli memur aylıklarında yüzde 35 oranında artış olacak.

Memur ve memur emeklisi temmuz ayında yüzde 7 toplu sözleşme zammı alacak. Beş aylık enflasyon baz alındığında memur ve memur emeklileri için şimdiden yüzde 28,1'lik enflasyon farkı imkanı doğdu.

5 aylık enflasyon oranı ile;

• SSK ve Bağ-Kur emekli zammı 35,64,
• 5 aylık memur zammı 35,14,
• 5 aylık enflasyon farkı 28,14 olarak hesaplandı.