FETÖ soruşturması kapsamında 5 hakim ve savcının ihraç edildiğine dair HSK kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

5 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle 5 hakim ve savcının meslekten ihraç edilmesine karar verdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, HSK, 15 ve 16 Mart'taki toplantılarında Sakarya Hakimi Eyüp Balta, Elazığ Hakimi Muhammed Toy, İstanbul İdare Mahkemesi üyesi Ferdi Akın, İskenderun Hakimi Hasan Yavuz ile Alanya Cumhuriyet Savcısı Yaver Buğrahan Çerçi'nin durumlarını görüştü.

Söz konusu kişiler hakkındaki ihbar ve şikayetler, yürütülen soruşturma dosyaları, sosyal çevre araştırması, FETÖ'nün yargı yapılanmasına ilişkin başka hakim ve savcılarla ilgili soruşturma ve dava dosyalarındaki ifadeler, HTS raporları, emniyet analiz raporları, ByLock yazışma içerikleri ile ilgililerin savunmaları doğrultusunda 5 hakim ve savcının meslekte kalmalarının uygun olmadığına hükmedildi.

Karar, oy birliği ile alındı. Kararın, Resmi Gazete'de yayımlanması tarihinden itibaren 10 gün içerisinde yeniden inceleme talebinde bulunulabilecek.