Urfa, Zonguldak, Van, Kayseri ve Kocaeli’de birçok mahalle ve binanın karantina altına alındığı açıklandı

5 ilde birçok mahalle ve bina karantina altına alındı

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında, vaka ve can kaybı sayıları artmaya devam ediyor. Normalleşme adımlarının ardından yaşanan vaka artışı nedeniyle birçok bölgede karantina uygulamaları yaşanıyor. Türkiye’de son olarak 5 ilde birçok mahalle, sokak ve bina karantina altına alındı.

Karantina uygulamalarının yapıldığı 5 il ise şu şekilde:

URFA

Urfa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 2 mahalle ile 23 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı vyurttaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı.Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Haliliye ilçesi Susuz ve İncirli mahallelerinin tamamı ile Viranşehir'de 7, Haliliye'de 8, Eyyübiye'de 3, Karaköprü'de 3, Suruç'ta 1 ve Siverek'te 1 binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Karaköprü, Haliliye, Siverek ve Viranşehir'deki bir mezra ve 5 binada uygulanan karantina ise sona erdirildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ın Kozlu ilçesine bağlı Sivriler köyündeki bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Sivriler köyü Dere Mahallesi'nde, il dışından gelen akrabalarının ziyaretinin ardından rahatsızlanan bazı kişiler hastaneye kaldırıldı.

Bu kişilerin Covid-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine 60 haneli mahallenin, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca karantina altına alınmasına kararı verildi.

Karar üzerine 150 kişinin yaşadığı mahalleye giriş ve çıkışlar yasaklandı, uyarı yazısı asıldı.

Sivriler köyü muhtarı Şenol Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalova'dan dedesinin yanına gelen bir kadın ile yanındakilerinin rahatsızlanmaları üzerine hastaneye başvurduğunu belirterek, "Bu kişilerin testleri pozitif çıkmış. Temaslı oldukları kişilerle birlikte mahallede karantina uygulaması başladı. Mahallede bulunan 60 haneye giriş çıkışlar yasaklandı" diye konuştu.

5-ilde-bircok-mahalle-ve-bina-karantina-altina-alindi-744099-1.

KAYSERİ

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, kız isteme merasimine katılan kişide, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi, 5 ev karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Yukarı Borandere Mahallesi'nde kız isteme merasimine katılan bir kişi rahatsızlanınca Kayseri Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından çalışma başlatan sağlık ekipleri, kişinin kız isteme merasiminde temasta bulunduklarına ulaştı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu, 5 evde, 14 gün karantina uygulanmasını kararlaştırdı. Ekipler, karar üzerine evlerin çevresinde önlem aldı.

Yurttaşların ihtiyaçlarını Vefa Sosyal Destek Grubu karşılayacak.

VAN

Van'ın Gürpınar ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Parmakkapı Mahallesinden taziye için Antep'e giden 15 kişinin, dönüşte karantinaya alındığı bildirildi.

Taziyeden dönenlerden bir kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Taziyeden dönenlerin Gürpınar ilçe merkezi ve mahallede birçok kişiyle temas ettikleri tespit edildiğinden, Parmakkapı Mahallesi karantinaya alınarak giriş çıkışlar yasaklanmıştır. Filyasyon ekipleri ilçede ve mahallede çalışma başlatmıştır. Normalleşme adımlarının atıldığı bu süreçte, maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edelim. Toplu etkinlikler, taziye, mevlit organizasyonları yapmayalım. Riskin farkında olalım."

5-ilde-bircok-mahalle-ve-bina-karantina-altina-alindi-744102-1.

KOCAELİ

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bir sokak, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Mimarsinan Mahallesi Elmacık Dere mevkisinde pozitif vakalar tespit edildi.

Test sonucu pozitif çıkan bazı kişiler tedavi altına alındı.

Kaymakamlık tarafından, Elmacık Dere mevkisinde 14 gün süreyle karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verildi.

AA-İHA