Koronavirüsle mücadele kapsamında bugün, Çanakkale, Adıyaman, Konya, Sivas ve Bitlis’te birçok yerleşim yeri karantina altına alındı.

5 ilde birçok yerleşim yeri karantina altına alındı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle vaka ve can kaybı sayısı artmaya devam ediyor. Ülkede son olarak Çanakkale, Adıyaman, Konya, Sivas ve Bitlis’te birçok ev, sokak, mahalle ve köyde karantina uygulaması başlatıldı.

Karantinaya alınan bölgelere ilişkin detaylar şöyle:

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Biga ilçesinde koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında bir mahalle ve sokakta karantina uygulaması başlatıldı. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Covid-19 tedbirleri kapsamında, Turan Mahallesi ve Hamdibey Mahallesi Dere Sokağı'nda tespit edilen vakaların yayılımını engellemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla 14 gün süreyle söz konusu yaşam alanlarında bazı kısıtlamaların uygulanmasına karar verildi. Buna göre, Turan Mahallesi ve Hamdibey Mahallesi Dere Sokağı'na giriş ve çıkışlar, belirlenen istisnalar dışında yasaklandı. Bölgede yaşayanlara temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtımı çalışanlar tarafından yapılacak.

Yurttaşların çok yakın mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı değerlendirilen düğün salonu, lokanta, kafe, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri, toplu olarak her türlü kültürel ve sosyal etkinlik faaliyetlerinin yapıldığı tesislerin faaliyetleri geçici süreliğine ertelendi. Toplantıda ayrıca, toplu ibadetlerin ertelenmesi, cenaze defin işlemlerinin kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesi ve taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi, berber, kuaför gibi iş yerleri de geçici olarak durdurulması kararlaştırıldı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da koronavirüs tedbirleri kapsamında 69 ev karantinaya alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı vatandaşların Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda, farklı mahallelerdeki 69 evde karantina uygulaması başlatıldı.

5-ilde-bircok-yerlesim-yeri-karantina-altina-alindi-776116-1.

KONYA

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde 68 daireli bir site karantinaya alındı. Alınan bilgiye göre, Selahaddin Eyyübi Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi'ndeki 4 bloklu sitedeki bazı kadınlar, kabul gününde toplandı.

Bir arada oturan 16 komşu kadından birinin, koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine yetkililer, siteyi karantinaya aldı.

SİVAS

Sivas'ın Gürün ilçesine bağlı Kaynarca köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında 'sosyal izolasyonun sağlanması' amacıyla karantinaya alındı.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Gürün ilçesi Kaynarca köyü, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca karantinaya alınarak, köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır" denildi. Kaynarca köyü ile birlikte kentte karantina uygulanan köy sayısı 4 oldu. Karantinaya alınan köylerde yaşayan yurttaşların ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanıyor.

BİTLİS

Bitlis’in Ahlat ilçesinde koronavirüs vakası tespit edilen 3 bina karantinaya alındı.

Ahlat Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği ilçe merkezindeki İki Kubbe Mahallesi Eyiler Mevkii dış kapı No: 1 adresindeki bina, İki Kubbe Mahallesi Eyiler Mevkii No: 24 adresindeki bina ve Selçuklu Mahallesi Şehit Mesut Ardıç Caddesi Narin Apartmanı Kat: 6 No: 38 adresindeki binada pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması sebebiyle geçici süreyle karantinaya alınmıştır. Binalarda ikamet eden vatandaşların giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin ilgili belediye ve kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine, binada görev devamlılığı zorunlu olan kolluk kuvvetleri ile sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında ilgili kanun maddeleri kapsamında idari para cezası uygulanacaktır” denildi.

AA-DHA-İHA