Beşiktaş’ta, 4’ü eğlence merkezi çalışanı toplam 5 kişiye "Ayağa kalkmadın" deyip tokat atan Şahin Şeker’in 3 yıl 4 aydan 14 yıla kadar hapsi istendi

5 kişiye "Ayağa kalkmadın" deyip tokat atan mal sahibi hakkında hapis istemi

İstanbul Beşiktaş’ta, 4’ü eğlence merkezi çalışanı toplam 5 kişiye attığı tokat görüntüleri ile gündeme gelen Şahin Şeker hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, Şeker’in 3 yıldan 14 yıla hapis istendi. Savcılık ifadesinde Şeker, tokat atma anlarının bazılarını hatırlamadığını söyledi.

Hürriyet'in haberine göre; Yürütülen soruşturma sonrası Şahin Şeker hakkında ‘Basit yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından dava açıldı. 5 kişinin şikâyetçi olarak yer aldığı dosyada Şeker’in 3 yıl 4 aydan 14 yıla kadar hapsi istendi. İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşması Haziran ayında yapılacak.

NE OLMUŞTU?

10 Nisan 2019 akşamı Beşiktaş’taki eğlence mekânında Gaye Akıl isimli kadın, mal sahibi Şahin Şeker’in kendisine ve bir erkek çalışana şiddet uyguladığını açıklamış ve görüntü yayınlamıştı. Mal sahibi Şahin Şeker, görüntülerin sosyal medyada yayımlanmasının ardından ve şikâyet üzerine gözaltına alınmıştı. Şahin Şeker, müşterilerin giriş yaptığı bölgede çalışan personellerini ‘Ben gelince neden ayağa kalkmadınız’ diyerek darp etmişti.

Şeker, emniyette polis ekiplerine verdiği ilk ifadede, “Olay günü işyerine girdiğim zaman sinirliydim. Bilet satış bölgesinden geçerken, Gaye Akıl’la kısa bir tartışma yaşadım ve oradan ayrıldım. Yaşananlara moralim çok bozuldu ve arkadaşlara nasihat vermek için geri döndüğümde bu iki kişinin alaycı tavırlarıyla karşılaştım. Bilet kesen Enver D. ile konuşmak istediğim sırada Gaye Akıl olaya karışarak müdahale etti. Bu sırada kendimi kaybettim ve bu tatsız olaylar yaşandı. Son zamanlarda şirkette meydana gelen maddi anlamdaki olumsuzluklar tansiyon hastalığımı tetikledi ve ani öfke patlamaları yaşıyorum. Yaşananlar için çok üzgünüm. Bu olay dışında Gaye Akıl ve Enver D. ile ilgili şahsi bir husumetim bulunmuyor. Yaşananlardan pişmanım” demişti.

Şeker’in, önce ayağa kalkmadığı için azarladığı sonra tokat attığı çalışan Gaye Akıl ise ifadesinde şunları kaydetti: “Gişede beklediğim sırada ayağa kalkmamı söyledi. Bunun akabinde bana tokat attı. Şahıs bana hitaben, ‘buradan s...r olup gideceksiniz, hepinizi öldürtürüm. Ayağını kırarım, seni öldürürüm’ demişti.