Gazeteci Murat Yetkin, muhalefetin '5'li çete' olarak adlandırdığı Kolin, Cengiz, Limak, Kalyon ve Makyol şirketlerinin CHP ve İYİ Parti ile görüşmek için sıraya girdiklerini söyledi. Yetkin, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bunu bildiğini dile getirdi.

'5'li çete' iddiası: "CHP ve İYİ Parti ile görüşmek için sıraya girdiler"

FOX TV ekranlarında yayınlanan Orta Sayfa programında konuşan gazeteci Murat Yetkin, '5'li çete' olarak anılan Kolin, Cengiz, Limak, Kalyon ve Makyol şirketlerinin CHP ve İYİ Parti'den randevu alabilmek için sıraya girdikleri iddiasında bulundu.

'5'li çete' diye nitelendirilen şirketlerin tamamının, ANAP döneminden itibaren devletin ihalelerine giren şirketler olduğuna dikkat çeken Yetkin, şunları söyledi:

"Şu anda , bir takım şeyleri tam kanıtlayamadığım için söyleyemiyorum. Bir kısmının bilgisi direkt bende var. Bunlar çok açık bir şekilde CHP'ye İYİ Parti'ye, neredeyse 'sıraya girmiş vaziyette' diyeceğim randevular istiyorlar, yardımlar yapmaya çalışıyorlar."

"ERDOĞAN DA BİLİYOR"

Yetkin, bu sözler üzerine programın bir diğer yorumcusu Deniz Zeyrek'in araya girerek "Cumhurbaşkanı bunları biliyor mu?" diye sorması üzerine "Bilmez olur mu hiç?" yanıtı verdi.