5. Madde'de düzenlemeye gidildi

AKP’nin sağlıkta şiddeti önleyeceği iddiasıyla Meclis’e sunduğu torba yasa teklifinin çok tepki çeken, KHK’lı doktorların hem kamu hem de özel hastanelerde çalışmasını engelleyen 5. Madde'de düzenlemeye gidildi.

Yeni düzenlemeye göre, KHK'lı doktorlar SGK'lı hastanelerde çalışabilecek, yeni mezun olan ve güvenlik soruşturmasına tabii tutulmayan doktorlar 450 gün bekleyecek ya da uzmanlar 125 bin, pratisyenler 75 bin lira tazminat ödeyerek özel hastanede çalışabilecek.

Gelişmeyi HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Twittwer hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Gergerlioğlu, "Geri adım attılar. KHK'lı doktorlar SGK'lı hastanelerde çalışabilecek" dedi

CHP'li Ali Şeker, 5. Madde'de yapılan düzenleme ile ilgili yaptığı paylaşımda "KHK’lı hekimler SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecek, raporları da geçerli olacak.
Güvenlik soruşturmasından geçemeyenler 450 gün bekleyecek ya da pratisyen hekimler 75.000, uzman hekimler 120.000 TL tazminat ödeyerek özelde işe başlayabilecek." dedi