Tottenham Hotspur, Manchester United, Arsenal ve Liverpool, Avrupa Süper Ligi'nden çekildiklerini duyurdu. Manchester City, Avrupa Süper Ligi'nden çekilmek için gerekli işlemlere başladıklarını açıkladı. Juventus Başkanı Andrea Agnelli ve Manchester United Yönetim Kurulu Başkanı Ed Woodward'ın görevlerinden istifa ettiği bildirildi.

5 Premier Lig kulübü, Avrupa Süper Ligi'nden çekildiklerini açıkladı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur, Manchester United, Arsenal ve Liverpool, Avrupa Süper Ligi'nden çekildiklerini duyurdu. Manchester City ise Avrupa Süper Ligi'nden çekilmek için gerekli işlemlere başladıklarını açıkladı.

Avrupa futbolunda önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İngiltere Premier Ligi'nden Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham; İspanya La Liga'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid; İtalya Seria A'dan AC Milan, Inter Milan ve Juventus Avrupa Süper Ligi'nin kurulduğunu açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından futbol dünyasında başta UEFA ve FIFA olmak üzere tepkiler çığ gibi büyüdü. Gelen tepkiler üzerine kurucu kulüpler arasında da ayrı görüşler oluşmaya başladı.

​5 PREMİER LİG EKİBİ ÇEKİLME KARARINI AÇIKLADI

Tottenham Hotspur, Manchester United, Arsenal ve Liverpool, Avrupa Süper Ligi'nden çekildiklerini açıkladı. Manchester City, Avrupa Süper Ligi'nden çekilmek için gerekli işlemlere başladıklarını duyurdu.

Öte yandan talkSPORT'un aktardığına göre, Avrupa Süper Ligi'ni kuran 12 kulüp, bu akşam "ligi dağıtma" konusunun gündeme geleceği bir toplantı yapacak.

ED WOODWARD İSTİFA ETTİ

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'ın başkan yardımcısı Ed Woodward, yıl sonunda görevinden ayrılacak.

Kulüpten yapılan açıklamada, 2005'ten beri Manchester United bünyesinde çalışan 49 yaşındaki Woodward'ın, 2012'den bu yana sürdürdüğü görevi yıl sonunda bırakacağı belirtildi.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, Woodward'ın zaten 2021 sonunda görevi bırakacağı ancak duyurunun, planlanandan erken bir tarihe çekildiği öne sürüldü.

AGNELLİ DE İSTİFA ETTİ

Ayrıca, Juventus Başkanı Andrea Agnelli'nin de görevinden istifa ettiği bildirildi.

LONDRA'DA PROTESTO

İngiltere'de Avrupa'nın önde gelen 12 kulübünün kurucu üyeliğinde başlatılan ve futbol dünyasında eleştirileri de beraberinde getiren "Avrupa Süper Ligi"ne ilişkin tartışmalar sürüyor.

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea takımının taraftarları, "Avrupa Süper Ligi"nin kurulmasına karşı Londra'daki Stamford Bridge Stadyumu önünde protesto düzenledi.

LİVERPOOL OYUNCULARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

Liverpool oyuncuları Avrupa Süper Ligi ile ilgili ortak bir açıklama yaptı. Liverpool kaptanı Jordan Henderson'ın paylaştığı açıklamada, "Avrupa Süper Ligi'ni sevmiyoruz ve yapılmasını istemiyoruz. Takım olarak görüşümüz bu şekilde. Bu kulübe ve taraftarına olan bağlılığımız sorgusuz ve koşulsuzdur. Asla yalnız yürümeyeceksiniz" denildi.