Doğa savunucusu Aysin-Ali Ulvi Büyüknohutçu çifti, öldürülmelerinin 5. yılında Antalya'da anılıyor. Büyüknohutçu çifti mezarı başında anılırken, Erol Malkoç yaptığı açıklamada, "Aysin ve Ali Ulvi’nin dostları olarak bu davanın peşini bırakmayacağız. Davada, en küçük bir sır perdesinin dahi ortadan kaldırılıp, gerçeklerin tüm yönleriyle açığa çıkması için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

5 yıl önce öldürülen yaşam savunucuları Büyüknohutçu çifti Antalya’da anılıyor

SABRİ KIRDAR

Antalya’nın Finike ilçesinde taş ve mermer ocaklarına karşı doğa mücadelesi yürüten ve beş yıl önce Kızılcık yaylasındaki evlerinde öldürülen yaşam savunucuları Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büyüknohutçu çifti, iki gün sürecek etkinliklerle anılıyor.

Büyüknohutçu çifti, Andızlı Mezarlığı'nda mezarı başında anıldı.

Burada Büyüknohutçu çiftinin dostları adına açıklama yapan Erol Malkoç, şunları söyledi:

"Bizler, Aysin ve Ali Ulvi’nin dostları olarak bu davanın peşini bırakmayacağız. Davada, en küçük bir sır perdesinin dahi ortadan kaldırılıp, gerçeklerin tüm yönleriyle açığa çıkması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Adalet talebimizi tüm sağır kulaklara haykıracağız. Ve bunu yaparken yalnız olmadığımızı çok iyi biliyoruz. Yüreği, en büyük erdem olan adaletten yana atan her bir insanın bu davaya sahip çıktığından ve çıkacağından eminiz. Kamuoyundan çıkan her ses, yaşam savunucusu insanın, kurdun, kuşun, böceğin ve ağacın canına can katacak! Ve her şeyi para olarak gören sistemin çarkları öyle kolay işlemeyecek! Aysin ve Ali Ulvi dostlarımızı, bize mücadele azmi veren duruşlarının ışığıyla sevgi ve saygıyla anıyor, boşuna ölmediklerini attığımız her adımda göstereceğimize söz veriyoruz.”

Antalya’daki etkinliğin ardından çiftin vurulduğu Finike ilçesinin Kızılcık yaylasında da bir anma etkinliği gerçekleştirilecek. Yarın da Aydın Kanza Parkı'nda forum ve belgesel gösterimleri yapılacak.