5 yılda 451 öğrenci yurttan atıldı

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın, üniversite öğrencilerinin KYK ile yaşadığı sorunlarla ilgili sorularını yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, son 5 yılda devlet yurtlarından “süresiz çıkarılma cezası” almaları nedeniyle bursları kesilen öğrenci sayısının 451 olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın, üniversite öğrencilerinin Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile yaşadığı sorunlara ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na verdiği sorular yanıtlandı.
Bakanlık, valilikler tarafından haklarında işlem yapılan ve kendilerine bildirilen yurt öğrencilerine, Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği ile Burs-Kredi Yönetmeliği hükümlerine göre disiplin işlemi yapıldığını belirterek, bu kapsamda son 5 yılda devlet yurtlarından “süresiz çıkarılma cezası” almaları nedeniyle bursları kesilen öğrenci sayısının 451 olduğunu söyledi.

Bakanlık, “Süresiz çıkarılma cezası alan öğrencilerin, yönetmelikler gereği kredi ve bursları kesilmektedir” diye belirtti.

İKİ YILDA BİR TEFTİŞ
Devlet yurtlarının 2 yılda bir Bakanlık tarafından görevlendirilen müfettişler tarafından teftiş edildiğini belirten Bakanlık, yurt müdürleri tarafından oluşturulan komisyonunun da ayda 2 kez denetlendiğini kaydetti.